Monday, December 20, 2021

Essä om grön revolution

Essä om grön revolution



Efter införandet av det nya vetet blev Mexiko självförsörjande, det blev en stor exportör av vete. Få hjälp med att skriva, uppsats om grön revolution. Analys av hållbarhet av Robert Parlberg Ekologiskt jordbruk även om det verkade vara bättre för människor och miljö visade sig vara fel. Den gröna revolutionen är farlig och bör inte upprepas, den använder bekämpningsmedel som har tagit sig in i befolkningens liv, syntetiska gödselmedel som skadar marken och överbevattning som utarmar vårt grundvattenskikt och remsor uppsats om grön revolution jord. Vill att vi skriver en bara för dig?





Revolutionens grunder



Hem — Uppsatsprov — Historia — Grön revolution — En översikt över den gröna revolutionen. Vilket ämne som helst. Vilken typ av uppsats som helst. I mitten till slutet av nittonhundratalet såg en revolution som dramatiskt förändrade jordbruksområdet och är känd som den gröna revolutionen. Den såg en avsevärd ökning av jordbrukets produktivitet på grund av introduktionen av högavkastande spannmålssorter, användningen av herbicider och bekämpningsmedel och förbättrade markförvaltningstekniker. Essä om grön revolution till denna revolution var grödor i stort sett oskyddade från sjukdomar. Essä om grön revolution Metoden för multipel beskärning var också en ny förvaltningsteknik som introducerades under denna tid.


Jordbrukare skulle använda fält året runt för att odla två eller fler grödor under de fyra säsongerna för att säkerställa att de ständigt användes. Orsaker till revolutionen Utvecklingsländerna och deras växande befolkning var mer i behov av den förändring som denna revolution medförde. Många länder blev självförsörjande till följd av introduktionen av många nya växtsorter. När innovativa förvaltningstekniker introducerades och bönder över hela världen implementerade dem, förstärktes effekterna av den gröna revolutionen.


Metoden med flera odlingar i kombination med ett högre skördeindex för mer produktiva grödor gjorde att mer mat kunde odlas på samma mängd mark. Detta minimerade den skog eller naturmark som krävde omvandling till jordbruksmark och åkrar. Oodlingsbar mark gjordes odlingsbar, särskilt med användning av bevattning. Lagrat vatten kan vara uppsats om grön revolution till torrare områden vilket minskade begränsningen av jordbruket med en avsevärt hög nederbördsmängd. Men den tunga användningen av vattenintensiva bevattningsmetoder och gödningsmedel i synnerhet orsakade negativa miljöpåverkan i stor skala. Detta inkluderade avrinning och utarmade grundvattenreserver och minskad markkvalitet från överjordbruk. Ett exempel på en högavkastande stam av introducerade grödor är en som producerats av den mexikanske vetenskapsmannen Norman Borlaug.


Essä om grön revolution var hans nya vetesort som anses ha utlöst revolutionen. Denna stam stod emot sjukdomar, var kort så vindskadorna minskade, uppsats om grön revolution, och kunde producera stora fröhuvuden och så hög avkastning. Veteproduktionen hade tredubblats inom två decennier och Mexiko började uppsats om grön revolution eftersom den kunde producera mer vete än vad som behövdes av den egna befolkningen. Essä om grön revolution om revolutionen Den gröna revolutionen gjorde det möjligt att föda den växande mänskliga befolkningen, men trots tidens många starka framsteg kunde inte alla länder dra nytta av dem.


Statlig korruption, brist på infrastruktur och osäkerhet i många utvecklingsländer begränsade de positiva influenserna av denna revolution. Trots den ökade tillgången på mat löste denna revolution inte de hungerproblem som världen står inför eftersom den har lett till överbefolkning över hela världen. I dag, uppsats om grön revolution, miljoner människor svälter, trots att världen producerar rikliga mängder mat för att föda hela den mänskliga befolkningen. Enbart Australien producerar tillräckligt för att föda 60 miljoner människor, tre gånger vår nuvarande befolkning. Framstegen för denna revolution har verkligen platågat, även om det är viktigt att fortsätta dess tillväxt. Jordbrukets produktivitet kommer att fortsätta att driva på att minska hungern och det finns fortfarande ett behov av det.


Investera i uppsats om grön revolution jordbruksindustrin är lika viktig idag som den var under hela den gröna revolutionen. Det finns ett behov av en andra grön revolution som kommer att se resultaten fördelade mer jämnt över hela befolkningen, för att bygga på den första och åtgärda dess obalanser. Den måste visa ett större engagemang för miljömässig hållbarhet och erkänna utvecklingsländernas ökande sårbarhet för extrema klimathändelser. Det kommer att involvera genetiskt modifierade grödor som kan stå emot dessa aldrig tidigare skådade händelser men som ändå omfattar starkare statlig reglering och övervakning av industrin för att uppsats om grön revolution exploateringen av bönder och mark. En revolution som fokuserar på effektiv resursanvändning och minimering av jordbrukets miljöpåverkan behövs.


Vårt tidigare beroende av vatten, uppsats om grön revolution, energi och starka kemikalier är inte ett alternativ för denna industris framtid. Kom ihåg: Detta är bara ett exempel från en studiekamrat. Från 3 timmars leverans, uppsats om grön revolution. Tyvärr är kopiering inte tillåten på vår webbplats. Vi kommer då och då att skicka dig kontorelaterade e-postmeddelanden. Denna uppsats är inte unik. Tyvärr, vi kunde inte parafrasera den här uppsatsen. Våra professionella skribenter kan skriva om det och ge dig ett unikt papper. Vill att vi skriver en bara för dig? Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig.


Denna uppsats har lämnats in av en student, uppsats om grön revolution. Detta är inte ett exempel på det arbete som skrivits av professionella essäförfattare. En översikt över den gröna revolutionen Ämne: EkonomiVetenskapHistoria Kategori: IndustriNutidshistoria Ämne: FabriksodlingLivsmedelssäkerhetGrön revolution Sidor 2 ord: Publicerad: 14 maj Nedladdningar: 57 Ladda ner Skriv ut. Få hjälp med att skriva. Pssst... vi kan skriva en originaluppsats bara för dig. Din tid är viktig. Få hjälp med uppsatsen. Relaterade essäer Bidrag av den gröna revolutionen till världens historia essä. Vilka förändringar medförde den gröna revolutionen uppsats. Uppsats om historien om den gröna revolutionen i Asien.


Den gröna revolutionen och dess fördelar i Indien Uppsats. Kritisk analys av den gröna revolutionens uppsats. Grön revolution uppsats. The History of Green Revolution in Mexico Essay. Essä om den kristna principen och synen mot slaveri. Hitta gratis uppsatser Vi förser dig med originaluppsatsprover, perfekt formatering och styling. Citera denna uppsats För att exportera en referens till denna artikel, välj en referensstil nedan: APA MLA Harvard Vancouver En översikt över den gröna revolutionen. En översikt över den gröna revolutionen. En översikt över den gröna revolutionen [Internet]. Beställ nu. Kontrollera din inkorg. Beställ nu, uppsats om grön revolution. Relaterade ämnen Big Bang Theory Essäer Ekonomi Essäer Soluppsatser Alexander The Great Essays Christopher Columbus Essäer.


Hallå där! Är du intresserad av att få ett skräddarsytt papper? Kolla in det! Har svårt att hitta den perfekta uppsatsen? Anlita en författare. Jag förstår. Har inte hittat rätt uppsats? Få en expert att skriva det du behöver! Få ditt papper nu. Professionella skribenter och forskare. Källor och citat tillhandahålls.





uppsats vetenskap och religion



Orsaker till revolutionen Utvecklingsländerna och deras växande befolkning var mer i behov av den förändring som denna revolution medförde. Många länder blev självförsörjande till följd av introduktionen av många nya växtsorter. När innovativa förvaltningstekniker introducerades och bönder över hela världen implementerade dem, förstärktes effekterna av den gröna revolutionen. Metoden med flera odlingar i kombination med ett högre skördeindex för mer produktiva grödor gjorde att mer mat kunde odlas på samma mängd mark. Detta minimerade den skog eller naturmark som krävde omvandling till jordbruksmark och åkrar. Oodlingsbar mark gjordes odlingsbar, särskilt med användning av bevattning.


Lagrat vatten kunde skickas till torrare områden vilket minskade begränsningen av jordbruket med en avsevärt hög mängd nederbörd. Men den tunga användningen av vattenintensiva bevattningsmetoder och gödningsmedel i synnerhet orsakade negativa miljöpåverkan i stor skala. Detta inkluderade avrinning och utarmade grundvattenreserver och minskad markkvalitet från överjordbruk. Ett exempel på en högavkastande stam av introducerade grödor är en som producerats av den mexikanske vetenskapsmannen Norman Borlaug. Det var hans nya vetesort som anses ha utlöst revolutionen. Denna stam stod emot sjukdomar, var kort så vindskadorna minskade och kunde producera stora fröhuvuden och så hög avkastning. Veteproduktionen hade tredubblats inom två decennier, och Mexiko började exportera eftersom landet kunde producera mer vete än vad som behövdes av den egna befolkningen.


Arvet från revolutionen Den gröna revolutionen gjorde det möjligt att föda den växande mänskliga befolkningen, men trots tidens många starka framsteg kunde inte alla länder dra nytta av dem. Statlig korruption, brist på infrastruktur och osäkerhet i många utvecklingsländer begränsade de positiva influenserna av denna revolution. Trots den ökade tillgången på mat löste denna revolution inte de hungerproblem som världen står inför eftersom den har lett till överbefolkning över hela världen. Idag svälter miljoner människor, trots att världen producerar rikliga mängder mat för att föda hela den mänskliga befolkningen. Enbart Australien producerar tillräckligt för att föda 60 miljoner människor, tre gånger vår nuvarande befolkning. Framstegen för denna revolution har verkligen platågat, även om det är viktigt att fortsätta dess tillväxt.


Jordbrukets produktivitet kommer att fortsätta att driva på att minska hungern och det finns fortfarande ett behov av det. Att investera i jordbruksindustrin är lika viktigt idag som det var under hela den gröna revolutionen. Det finns ett behov av en andra grön revolution som kommer att se resultaten fördelade mer jämnt över hela befolkningen, för att bygga på den första och åtgärda dess obalanser. Den måste visa ett större engagemang för miljömässig hållbarhet och erkänna utvecklingsländernas ökande sårbarhet för extrema klimathändelser.


Det kommer att involvera genetiskt modifierade grödor som kan stå emot dessa aldrig tidigare skådade händelser men som ändå omfattar starkare statlig reglering och övervakning av industrin för att förhindra exploatering av bönder och mark. En revolution som fokuserar på effektiv resursanvändning och minimering av jordbrukets miljöpåverkan behövs. Logga in. Flashcard Dashboard Essay Dashboard Essay Inställningar Logga ut. Hemsida Green Revolution Essay. Green Revolution Essay Words 5 Pages Open Document. Uppsatsprov Kontrollera skrivkvalitet. Visa mer.


Relaterade dokument Hur påverkar Gmo människokroppen När global uppvärmning blir ett växande problem letar människor runt om i världen efter nya sätt att minska sin förbrukning av fossila bränslen. Läs mer. Ord: - Sidor: 5. För- och nackdelar med GM-grödor Enligt Huang et al, står världen inför allvarlig matbrist och att förbättra livskvaliteten för de fattiga är bara möjligt när det finns billig och riklig mat tillgänglig. Ord: - Sidor: 6. För- och nackdelar med genteknik Men är det verkligen möjligt att tro att alla dessa problem har en rationell lösning? Ord: - Sidor: 4. Analys av hållbarhet av Robert Parlberg Ekologiskt jordbruk även om det verkade vara bättre för människor och miljö visade sig vara fel.


Mata de hungriga i tredje världen Analys Det finns också en stark rörelse i USA för att gå över till ekologiska livsmedel och mindre skadliga livsmedel för landets hälsa. Ekonomisk tillväxt i Indien och Kina. På grund av den begränsade tekniken och landsbygdens infrastruktur, kan en övergång till en mer automatiserad jordbruksmarknad vara extremt kostsam. Ord: - Sidor: 8. The Plundered Planet Av Paul Collier Kapitel Sammanfattning Förutom de uppenbart goda egenskaperna och fördelarna, har dessa organismer även vissa nackdelar, återigen, med tanke på en längre tidsskala, med tanke på hållbarhet, vilket Collier systematiskt misslyckas med att redogöra för.


Vad är den gröna revolutionens övertygande essä Det har nyligen förekommit en debatt om huruvida den gröna revolutionen bör återupplivas eller inte. Genetiskt modifierade grödor För en majoritet av länder runt om i världen ligger jordbruket fortfarande i framkant av sin ekonomiska status. Relaterade ämnen. Lantbruk Ekologiskt jordbruk Ekologisk mat Hållbart jordbruk. Redo att komma igång? Skapa Flashcards. Tyvärr förändrade användningen av kemiska gödningsmedel och herbicider och bekämpningsmedel dramatiskt miljön genom ökad förorening och erosion. Många stödde inte den nya tekniken och ville förbli traditionella, även de flesta småbönder hade inte råd med den industriella utrustningen vilket gjorde att många skuldsatte sig.


Ökningen av industrigårdar orsakade också vattenbrist. Alla dessa problem kan leda till politisk oro och starta kommunismens cykel igen. Att förhindra kommunism var en av de främsta anledningarna till att detta startade från början. De som stödde tekniken var de med mer pengar som industribönder, företagsägare eller bara rika människor i allmänhet. De som inte stödde det var människor som verkligen var traditionella och vägrade att bryta sina seder, också som nämnts tidigare bönder som inte hade råd att göra förändringarna, och miljöpartister som inte stödde användningen av många kemikalier. Efter införandet av det nya vetet blev Mexiko självförsörjande, det blev en stor exportör av vete. Indien blev också en stor exportör av vete, och med den ökade livsmedelsproduktionen övervann landet sin svältfråga.


Indien såg senare en avsevärd ökning av produktionen av vete från 10 miljoner ton till 73 miljoner ton under. Införandet av denna teknik hjälpte till att rädda miljontals liv i Indien och förbättrade marken i Mexiko, som hade mycket torrmark vid den tiden. Också på grund av sitt bidrag till mänskligheten tilldelades Norman Borlaug Nobels fredspris. I det mexikanska jordbruksministeriet rekryterade den amerikanske agronomen Norman Borlaug tillsammans med andra forskare med målet att öka sin veteproduktion. Borlaug avlade framgångsrikt upp en ny vetesas som var sjukdomsresistent och hade högre avkastning i , vilket gjorde Mexiko självförsörjande. Och sedan i Borlaug blev inbjuden till Indien för att fortsätta sin forskning medan Indien var i ett krig vid den tiden som orsakade mindre svält och svält, hans forskning tillät Indien att övervinna detta problem.


Kom ihåg: Detta är bara ett exempel från en studiekamrat. Från 3 timmars leverans. Tyvärr är kopiering inte tillåten på vår webbplats. Vi kommer då och då att skicka dig kontorelaterade e-postmeddelanden. Denna uppsats är inte unik. Tyvärr, vi kunde inte parafrasera den här uppsatsen. Våra professionella skribenter kan skriva om det och ge dig ett unikt papper. Vill att vi skriver en bara för dig?

No comments:

Post a Comment