Monday, January 31, 2022

Vansinnesförsvarsuppsats

Vansinnesförsvarsuppsats



Bekräfta nytt lösenord. Exempel på straffrättsuppsats. Gratis The Insanity Defense Essay Sample. Tanken bakom att använda galenskapsförsvaret är i huvudsak att en person förtjänar straffet för ett brott han begått om han kan förstå skillnaden mellan rätt och fel, galenskapsförsvarsuppsats. Våra tjänster. Kvinnan dödade inte bara deras barn, galenskapsförsvarsuppsats försökte också skylla på den svarte mannen, vilket utlöste kamp mellan olika raser.





Citera denna sida



Det betyder att den tilltalade måste bevisa att de har begått ett brott i tillståndet av tillgivenhet orsakat av någon form av psykiskt problem, galenskapsförsvarsuppsats. I de flesta rättsfall är det faktiskt bevisat att den tilltalade inte kan begå någon form av brott. I några av fallen är det bevisat att den skyldige till brottet inte kunde kontrollera sitt beteende vid tidpunkten för brottet. För att bevisa sinnessjuka bör den skyldige gå igenom processen för bedömning av sitt mentala tillstånd. Vansinne bör bevisas av en kvalificerad psykolog eller psykiater. Men trots bedömningen av psykisk hälsa kan läkare inte riktigt bevisa om en person är sinnessjuk eller inte. Detta kan endast avgöras av juryn som utreder hela brottmålet. Således, om juryn bevisar att den tilltalade är skyldig att inte vara ansvarig för sina handlingar på galenskapsförsvarsuppsats när brottet har begåtts kommer den skyldige att överföras till mentalsjukhuset för vidare behandling.


Som regel varar ett sådant straff inte länge, galenskapsförsvarsuppsats. Det varar fram till den skyldige galenskapsförsvarsuppsats brottsligheten inte längre utgör ett hot mot omgivningen. Det finns också fall galenskapsförsvarsuppsats kortvarigt vansinne. Denna typ av försvar är extremt svår att bevisa. Således, om den potentiella skyldige till brottet förklarar kortvarigt vansinne endast för den tid då brottet begicks, kallas det kortvarigt eller tillfälligt vansinne. Om juryn accepterar ett sådant försvar, galenskapsförsvarsuppsats av brottet kommer inte att överföras till mentalsjukhuset för behandling, eftersom det kommer att bevisas att brottet har begåtts i tillståndet av affekt.


Denna typ av försvar är ganska populärt och ger en chans att undvika både stränga straff för det begångna brottet och behandling på mentalsjukhus. Vansinnesförsvar har ett antal för- och nackdelar som kommer att diskuteras enligt följande. När det gäller argumenten till förmån för vansinneförsvar bör det nämnas att om brottslingen har begått ett brott på grund av sinnessjuka, kommer de inte att utsättas för dödsstraff. Det finns dock inga garantier för att brottslingen inte döms till fängelse. Å andra sidan finns det flera motargument som rör frågan om vansinnesförsvar. Först, galenskapsförsvarsuppsats, enligt vissa jurisdiktioner är det inte längre tillåtet att göra anspråk på galenskapsförsvar. I detta fall, galenskapsförsvarsuppsats, det är väldigt svårt att uppnå positiva resultat när det gäller en sådan typ av försvar.


Brottslingar är helt enkelt förbjudna att använda vansinnesförsvar som ett sätt att undvika straff. Således utsätts de för straff utan möjlighet att bekräfta sitt vansinne. Tredje, galenskapsförsvarsuppsats, ett sådant försvar ger inga garantier för att brottslingen kommer att friges utan straff. Samtidigt finns möjligheten att skickas till mentalsjukhus. I detta avseende är frågan om huruvida en brottsling ska använda denna typ av försvar som en rimlig ursäkt för sitt beteende fortfarande inte besvarad. Hemnyheter Uppsatsämnen Argumentativ och kontroversiell galenskapsförsvarsuppsats.


19 juli, Postat av: Sergei Kategori: Argumenterande och kontroversiellt Inga kommentarer, galenskapsförsvarsuppsats. Lämna ett svar Avbryt svar. posta en kommentar.





skäl till varför marijuana bör legaliseras uppsats



Det varar tills den skyldige till brottet inte längre utgör ett hot mot omgivningen. Det finns också fall av kortvarigt vansinne. Denna typ av försvar är extremt svår att bevisa. Således, om den potentiella skyldige till brottet förklarar kortvarigt vansinne endast för den tid då brottet begicks, kallas det kortvarigt eller tillfälligt vansinne. Om juryn accepterar ett sådant försvar, kommer den skyldige till brottet inte att överföras till mentalsjukhuset för behandling, eftersom det kommer att bevisas att brottet har begåtts i tillståndet av affekt. Denna typ av försvar är ganska populärt och ger en chans att undvika både stränga straff för det begångna brottet och behandling på mentalsjukhus.


Vansinnesförsvar har ett antal för- och nackdelar som kommer att diskuteras enligt följande. När det gäller argumenten till förmån för vansinneförsvar bör det nämnas att om brottslingen har begått ett brott på grund av sinnessjuka, kommer de inte att utsättas för dödsstraff. Det finns dock inga garantier för att brottslingen inte döms till fängelse. Å andra sidan finns det flera motargument som rör frågan om vansinnesförsvar. Skicka in ditt papper. Kan inte hitta ett gratisprov som matchar dina krav? Prenumerera på WowEssays Premium och få tillgång till över 1 MILJON högkvalitativa nedladdningsbara prover FÅ TILLGÅNG NU.


Våra tjänster. Uppsatsförfattare Köp högskoleuppsatser Online Högskoleuppsats Hjälp online Köp forskningsuppsatser Skriv min terminsuppsats Forskningsuppsats till salu Fallstudie Skrivhjälp Köp en uppsats online Betala för uppsatser Skriv en fallstudie åt mig Köp uppdrag Onlinekurser Hjälp online Redan skrivna uppsatser Köp förskrivna Uppsatser Redigera mitt papper för mig Anpassad avhandling Avhandlingshjälp Onlineuppsatsförfattare Talförfattare att hyra MBA uppsatsförfattare Köp kurser online Visa alla. Relaterade uppsatser. Bra uppsats om juridisk analys. Uppsats om provprojekt. Kriminalförsvarsfallsanalysuppsats. Exempel på straffrättsuppsats. Kronofogdemyndigheten Capstone Project Exempel. Reflekterande dagbok Artikelrecensionsexempel. Reflekterande dagbok artikelrecension.


Gratis uppsats om etik i straffrättslig förvaltningsanalys. Gratis uppsats om rollen för åklagaren, brottslingen, offret och försvarsadvokaten. Exempel på forskningsdokument för dödsstraff. Bra exempel på uppsatsupplägg. En fin balans: spänning mellan regeringens intressen och svarandens uppsatsexempel. Uppsats om fakta i fallet. Juridiska aspekter av affärsbeslutsfattande Exempel på forskningsdokument. Criminal Law Foundations Utvärdering Uppsatser Exempel. Exempeluppsats om Cercla: frågor och diskussioner. Bra exempel på digital marknadsföringskampanj för Hoover Essay. Gratis uppsats om rättvisa 1. Bra exempel på beslut utanför domstol i civilrättsliga tvister: Del 36 uppsats. Relaterade ämnen USA Uppsats Affärsuppsats Kvinnor Uppsats Hälsa Uppsats Utbildning Uppsats Management Uppsats Walmart Uppsats Diskriminering Uppsats Uppsats Sexuella övergrepp Barn Uppsats Marknadsföring Uppsats Företag Uppsats Pengar Uppsats Utveckling Uppsats Medarbetare Uppsats Human Resource Management Uppsats Gemenskap Uppsats Uppsats Uppsats Stad Uppsats Tro Uppsats Etik Uppsats Färdighetsuppsats Domareuppsats VISA alla.


Typer av högskoleuppsatser. Svarande högskoleuppsatser Crime College Essays Criminal Justice College Essays Sociala frågor Högskoleuppsatser Juridik Högskoleuppsatser Statliga högskoleuppsatser Politik Högskoleuppsatser Kandidatexamen Högskoleuppsatser Rule College Essays Beyond College Essays Idé College Essays Intent College Essays Actus Reus College Essays SHOW Alla. Populära ämnen i en ros för Emily Abort Djurens rättigheter Djurförsök Artificiell intelligens Beowulf Black Lives Matter Kroppsspråk Mobbning Catcher In The Rye Barnmisshandel Inbördeskriget Kognitiv psykologi Konspirationsteori Covid Dödsstraff Depression Våld i hemmet Dödshjälp Könsroller Global uppvärmning Inklusive Vapenkontroll Hamlet Förintelsen Utbildning Isolering Flugornas herre Macbeth Marijuana Minimilön Fetma hos möss och män Onlineidentitet Organisationsbeteende Othello Pandemi Polis Brutalitet Rasism Romeo och Julia Sociala frågor Hållbarhet The Great Gatsby The Truman Show Den gula tapeten To Kill A Mockingbird Vietnamkriget Andra världskriget.


Anpassad skrift. Premium-databas. E-post Vänligen ange en giltig e-postadress. Matchar inte något konto. Registrera dig för ett konto. glömt ditt lösenord? eller använd ditt sociala mediekonto. Facebook Google. Har inget konto? Internt serverfel. Vänligen försök igen senare. Straffrätten förutsätter att individer agerar med fri vilja och att de ska hållas ansvariga för sina handlingar. I lagens ögon är en individ skyldig till ett brott om två villkor är uppfyllda: den tilltalade ägnade sig åt ett förbjudet beteende actus reus; den tilltalade begick gärningen med brottsligt uppsåt. Vansinnesförsvaret hävdar att en psykisk störning eller defekt gjorde att den åtalade begick brottet.


Enligt alla federala lagar är galenskapsförsvaret ett jakande försvar mot ett åtal som, vid tidpunkten för de handlingar som utgjorde brottet, den tilltalade, till följd av en allvarlig psykisk sjukdom eller defekt, inte kunde uppskatta karaktären och kvaliteten eller felaktigheten i hans eller hennes handlingar. Sanitet är ett lagligt och inte ett kliniskt begrepp, och det är relaterat till en invändning om oskyldig på grund av galenskap. Trots att samma termer används är juridiska tolkningar av dem inte likvärdiga med kliniska definitioner av psykiska störningar. En extra börda att bevisa galenskap läggs av gällande federala lagar för tydliga och övertygande bevis. Psykvårdspersonal har ansvaret att tillhandahålla sunda bevis vid en rättegång och hjälpa en domare eller jury att avgöra om en tilltalad är straffrättsligt ansvarig för ett påstått brott.


En adekvat klinisk-diagnostisk klassificering är fortfarande ett nödvändigt villkor, men inte tillräckligt, för en korrekt psykiatrisk-rättsmedicinsk bedömning i den mån två andra aspekter bör utvärderas: 1 för att verifiera om det vid tidpunkten för den kränkande handlingen fanns ett tillstånd av psykisk sjukdom eller defekt, av vilken det skulle vara viktigt att specificera arten och omfattningen; och 2 för att uppskatta om det fanns ett etiologiskt samband mellan defekten och försämringen i förmågan att inse handlingens felaktighet eller förmågan att avstå från den. Det bör finnas en integration av denna information med brottets kriminogenes och kriminodynamiska, vilket kan utgöra uttryck för en patologiskt motiverad handling. De flesta stater använder två standarder för vansinneförsvar: McNaghten-standarden och American Law Institute ALI-test.


McNaghten-regeln är snäv och svårare att uppfylla; den inkluderar endast de kognitiva komponenterna. Ett undantag för att förbjuda avsikten att döda en person finns. Rent juridiskt kan personen inte befinnas skyldig trots avsikten att döda. McNaghten-regeln kombinerar tre element:. Presumtionen att den tilltalade är sansad och ansvarig för sina kriminella handlingar; om detta saknas måste den tilltalade ha lidit av en förnuftsbrist eller av sinnessjukdom för att befinnas oskyldig och vara befriad från ansvar; och. När åtalade saknar förståelse för konsekvenserna av sina handlingar och en uppskattning av felaktigheten av dem, då finns det ett alternativ för den oskyldiga på grund av vansinne NGRI:s grund.


Vansinnesförsvaret tar upp den moraliska frågan om straffrättsligt ansvar och klandervärdighet, den psykiatriska frågan om den psykiskt sjuka förövarens medicinskt lämpliga natur och den socialpolitiska frågan om lämpliga medel för att skydda samhället från potentiellt farliga individer.

No comments:

Post a Comment