Friday, March 11, 2022

Bildspråksuppsats

Bildspråksuppsats



Bildspråk Exempel på bildspråk. Bildspråk i Into The Wild Words 2 sidor. De undervisas också av utexaminerade från systemet som lätt kan forma världsbilden för unga, lättpåverkade sångare. En apostrof används ofta för att börja en dikt för att fastställa det primära ämnet eller stämningen. Från de tekniker som Herrick använder, bildspråksuppsats, som kommer att bildspråksuppsats noggrant analyserad bildspråksuppsats i den här uppsatsen kan man förstå att poeten inte uttrycker någonting direkt, istället skapar han en sorts glob, en tredimensionell struktur som rymmer olika tankar. Hon var klasslärare i nio år och undervisade i engelska, samhällskunskap och teknik. Den här gången bestämmer han sig för att använda solens rörelser på morgonen och på kvällen för att antyda att tiden går snabbt när solen går upp och går ner.





Uppsats om bildspråk i ett konstverk



edu nr bildspråksuppsats stöder Internet Explorer. För att bläddra i Akademin. edu och det bredare internet snabbare och säkrare, ta några sekunder att uppgradera din webbläsare, bildspråksuppsats. Logga in med Facebook Logga in med Google. Kom ihåg mig på den här datorn. Ange e-postadressen du registrerade dig med så skickar vi en återställningslänk till dig via e-post. Behöver ett konto? Klicka här för att registrera dig. Ladda ner gratis PDF. En uppsats om bildspråk. Ozan Kırdar. Ladda ner Ladda ner PDF Fullständigt PDF-paket Ladda ner Fullständigt PDF-paket Detta dokument. En kort sammanfattning av denna artikel.


Ladda ner Ladda ner PDF. Ladda ner hela PDF-paketet. Översätt PDF. Håller detta påstående i åtanke, bildspråksuppsats kan säga att bildspråk spelar en stor roll för att vrida betydelsen av ett ord eller en mening i något litterärt verk. Från bildspråksuppsats påstående, det borde man förstå bildspråksuppsats språk är inget annat än ett sätt att forma en idé, bildspråksuppsats, som sedan täcks med ett yttre skal. Detta betyder att användningen av bildspråk hjälper författaren att dölja en annan betydelse djupt nere i ordet eller meningen, så att läsaren måste försöka tänka bortom riktiga betydelser för att förstå vad meningen innebär.


Traditionellt ser poeter som Robert Herrick stor vikt i att använda bildspråk i sina dikter för att dölja diktens huvudidé. Av de tekniker som Herrick använder sig av, som kommer att analyseras närmare längre fram i denna uppsats, kan man förstå att poeten inte uttrycker någonting direkt, istället skapar han en sorts jordglob, en tredimensionell struktur som rymmer olika tankar. Manning McLaughlin Hela denna idé hamnar i den slutliga slutsatsen att diktens rikedom i termer av betydelse bara beror på användningen av bildspråk.


Med denna personifiering och metafor kan man se att den underförstådda meningen är mycket starkare, och den tvingar läsaren att tänka på den dolda meningen. Som McLaughlin föreslår hjälpte språksiffror Bildspråksuppsats att vrida meningen med raderna eftersom det verkar som att han menar att allting till slut dör i världen McLaughlin Den här gången bestämmer han sig för att använda solens rörelser på morgonen och på kvällen för att antyda att tiden går snabbt när solen går upp och går ner, bildspråksuppsats.


Eftersom vi har sagt att poeten döljer en mening i dessa rader, hänvisar han denna gång till en annan betydelse så att en människas liv är som solens väg, i vilken de föds, bildspråksuppsats, och till slut dör de. Slutligen, från dessa figurer samlar läsaren sakta ihop bitarna och kommer på tanken att han talar om tidens betydelse i jungfrurnas liv. Återigen talar han om livets perioder, men den här gången använder han blodets varma natur som en metafor för att förklara att dessa jungfrur inte är gamla och utslitna. Som McLaughlin antyder drar dessa analytiska tillvägagångssätt slutligen slutsatsen att analogin mellan ungdom och skönhet är komprimerad i sådana ord att de kan överföra den önskade meningen till läsaren.


Sammanfattningsvis kan betydelsen av bildspråket kategoriseras i två: att dölja en djupare mening i en mening eller att vrida på betydelsen av den, enligt de teorier som McLaughlin och Manning lägger fram. De underförstådda betydelserna antydde att, även om ordet eller meningen visar något annat, där bildspråksuppsats vara en annan mening gömd i meningen och läsaren behöver kunna tvinga sig själv att extrahera den meningen. Frank Lentricchia och Thomas Mclaughlin Chicago: University of Chicago Press, s. Relaterade artiklar BLACK AMERICAN DREAM I "I DREAM A WORLD" OCH "DEMOKRATI" AV LANGSTON HUGHES DIKTER Av Wei Xiong. Ytterligare åhörarkopior av Innocent Pen. The Garden' och Marvells bokstavliga figurer av Dominic Hubert Gavin.


ANALYSERA TESTOBJEKT Vägbeskrivning. Välj bokstaven för det bästa svaret Av shofa oneoneone, bildspråksuppsats. Ladda ner PDF. Om Press Blog People Papers Job Board Vi anställer! Hjälpcenter Hitta nya forskningsartiklar inom: Fysik Kemi Biologi Hälsovetenskap Ekologi Geovetenskap Kognitionsvetenskap Matematik Datavetenskap Villkor Sekretess Copyright Akademiska ©





uppsatser om fred



Ditt mål är att visa, inte berätta, för läsaren vad som händer i din uppsats, och du kan göra detta genom att inkludera sensoriska detaljer. Tänk på följande uppsättningar meningar:. Vid exakt 5 p. Jag hoppade upp, tog min väska och zoomade av för att gå ombord på ett plan för paradiset. När jag kom till flygplatsen kände jag nästan lukten av saltvattnet. Bildspråk bör vara en naturlig del av din uppsats. När du fortsätter att utveckla dina färdigheter som författare kommer du att upptäcka att det blir mer naturligt att använda bildspråk. Att läsa beskrivande litteratur kan hjälpa till att påskynda denna process, liksom att låta någon annan granska ditt arbete. Rochelle Spears Wilson har en MA i professionellt skrivande och en BA i engelska. Hon var klasslärare i nio år och undervisade i engelska, samhällskunskap och teknik.


Förstapersonsberättelse låter läsaren sympatisera med berättarens ångest och att se händelserna i berättelsen tydligt genom Akes ögon. I berättelsen ger Achates, eller Ake som han kallar sig själv, läsaren direkt tillgång till sina tankar, känslor och upplevelser. Han talar direkt till oss, och hans insikter berättar direkt för läsaren vad han ska tänka om händelserna i hans liv och hans attityder om dessa händelser. Åkes personlighet spelar direkt in i berättandet av hans historia, och det är smaken av hans personlighet som är viktig för att skapa en meningsfull upplevelse för läsaren. Karakteriseringen av huvudpersonen i Achates McNeil är starkt beroende av den synvinkel Boyle har valt. står vid fyren i en park i Mackinac City, huttrande och kall i det svaga augustiljuset.


Fyrens grå väggar tornar upp sig över mig som ett orörligt stenmonument över dagens dysterhet. Jag kikar ut i den dimmiga luften och kämpar för att se genom dimman som pressar sig upp till de tjocka, blåmärken-blå molnen och över det hackiga vattnet. Mackinac Bridge sticker ut framför mig, lika imponerande och kall som den massiva fyren ovanför. Jag känner mig liten, obetydlig, på väg att uppslukas av storheten av betong och sten som omger mig. Mackinac är omöjligt lång, fem mil av betong som sträcker sig utmed det massiva vattnet där sjöarna Michigan och Huron möts i en tyst ström av grått vatten.


Mil av grå kablar sträcker sig ut ovanför bron, som långa spindelarmar som desperat håller betongmassan ovanför det tråkiga vattnet nedanför. Det som gjorde mest ont är att jag kände att min personliga integritet och rätten att vara mig själv på ett orättvist sätt hindrades. Jag är inte längre ett barn och även om jag inte är en erfaren vuxen, känner jag ändå att jag är gammal nog att fatta mina egna beslut. Jag började faktiskt känna mig som en fånge i mitt eget hem och detta tenderade att öka min känsla av motstånd mot mina föräldrars attityd. A insåg också att roten till problemet låg i bristande förståelse och kommunikation. Jag kände också att mina föräldrar inte hade försökt lyssna tillräckligt noggrant på sidan av argumentet. Jag bestämde mig därför för att bråket skulle ta slut och satte mig en kväll med mina föräldrar för att övertyga dem om att mina matvanor inte var avsedda att skada mig själv utan att öka min livskvalitet.


Jag var…. Ormen fortsätter att återvända, en kille som är lika cool och olycklig, och skrämmer poeten till abrupta replikstopp. Men ormen har faktiskt aldrig vänt sig mot poeten och blottat sina huggtänder. Den rör sig bara längs vägen, utan att stanna för att säga hej eller adjö. Liksom andra naturliga varelser i poetens famn hedras ormen med humanisering som medmänniska. Poeten erkänner sina fördomar mot de individer som har en ormliknande natur, som gömmer sig för henne, kammar marken eller verkar som en piska och sedan försvinner. Men det gör inte ormen mindre av en medväsen, mer än en... Ann Beattie är en novell berättad i en serie tillbakablickar. Det berättas av en kvinna som minns en vinter som hon tillbringade i ett hus med en före detta älskare.


Berättelsen är suggestiv och nostalgisk, men är också fylld av en känsla av sorg, ånger och förmodan. Till och med de handlingar kvinnan och hennes älskare utför tillsammans, som att måla ett rum, understryker förgängligheten i deras förenade tillstånd. Beatties berättare är rädd att druvorna på tapeten ska komma fram genom färgen, vilket gör att de tappar målningen. En vild jordekorre går förlorad genom huset, och liksom de älskande är jordekorren en symbolisk överträdare i huset, en utomstående. I slutet av berättelsen, när berättaren kommer tillbaka, känner hon sorg när hon ser blommor dyka upp i marken.


Årstiderna förändras och människor växer isär. Blommorna ska ses som tecken på nytt liv,... Zora Neale Hurstons berättelse "Sweat" karaktärernas utveckling är det viktigaste inslaget i just denna berättelse. Delia, huvudpersonen, är en kvinna som framställs som ett offer som får stå ut med det ständiga våldet i hemmet från sin man Sykes. Det är dessa två karaktärer som utgör hela berättelsen och det är de som definierar innebörden av denna berättelse. Jag diskuterade om synvinkeln skulle vara en viktig del, men bestämde mig för att utan karaktärens introduktion i berättelsen skulle deras synpunkter inte ha gjort någon skillnad.


Berättelsens slut ironin i karaktärernas utveckling sedan Sykes död var på sätt och vis hans eget fel. Oavsett hennes sociala situation arbetade hon hårt eftersom hon visste att hon... I början beskriver berättaren att huset ännu inte har fallit, men att byggnadens förfall är så extremt att det är osannolikt att det står upprätt länge. Detsamma gäller för människorna inuti. De lever i ett slags levande död och väntar på slutet för att göra anspråk på dem. Idén om dubbelt liv och död kulminerar i Rodericks syster, vars bild i upplevd död är en av leende frid, nästan som om den fortfarande levde. Berättarens jämförelse av hennes likhet med sin bror kan tolkas både bokstavligt och mer övernaturligt.


Som Roderick förklarar är de tvillingar. Det är dock först när han tror att hon har dött som berättaren gör denna jämförelse, vilket indikerar en något mer sjuklig tolkning: hon är död och han är nära den. När det gäller liv och död tycks verkligheten och det övernaturliga smälta samman när... Jag gjorde vanliga kurrande och gråtande ljud när situationen motiverade det, men jag verkade aldrig ens försöka ljuda ord även under uppmuntran igen, jag måste ta mina föräldrars och syskons ord om detta, eftersom jag var alldeles för ung för att minns något av det. Uppmaningar om "Säg mamma!


Sedan, nästan över en natt när min mamma berättar det, började jag prata i hela meningar. Jag gick från att verka utvecklingsmässigt utmanad till att tala lika bra som eller bättre än ett genomsnittligt litet barn utan att riktigt gå igenom något av de inledande stegen. Ena dagen kunde jag inte tvingas att säga "mamma", och nästa dag var jag klarsynt... Skribenten visar hur politiken i princip fungerar på samma sätt som homorelaterad militärpolitik som fungerade tidigare, eftersom den helt enkelt är menad att verka mindre diskriminerande. Ur författarens perspektiv, U. ledare har problem med att acceptera att homosexualitet faktiskt inte är ett hinder för den amerikanska allmänhetens och de väpnade styrkornas välbefinnande.


Belkins artikel stöder tron ​​att "Fråga inte, säg inte" är ineffektivt, vilket hjälper mig att stödja min syn på hur det är fel att stödja en... mikrotema Mohammads dikter- fil bifogad Ett mikrotemaanalysuppsats fokuserar ett K. Silem Mohammads dikt "Breathalyzer" är ganska trubbig och mycket mer än lite förvirrande. Källan till denna förvirring härrör dock från det faktum att det är ett dåligt exempel på poesi och återspeglar många av de drag hos modern eller postmodern poesi som nästan gör den ovärdig namnet poesi. Ändå är källan till den här diktens meningslöshet den smutsiga karaktären av den. Det finns många ord, som är portionerade i linjer som gör snygga, geometriska former på papperet.


Ändå finns det inget sant samband mellan dem, vilket gör dem alla utan betydelse. Den slumpmässiga och osammanhängande karaktären hos orden i Mohammeds dikt framgår relativt tidigt i detta verk. I den andra strofen i dikten är ytterligare ett bevis på detta verks slumpmässiga natur... Flannery O'Connors novell "A Good Man Is Hard to Find" ger läsarna idéer relaterade till moral och det faktum att samhället har en tendens att sätta etiketter på saker och ting. De centrala karaktärerna i berättelsen bildar en ganska dysfunktionell familj, där pappan pressas av sin mamma att göra en rad saker som han inte vill medan hon ser ut att lämna i en fantasivärld.


Idén om det goda används i så hög grad i berättelsen att den så småningom kommer att förlora betydelse. Mormodern verkar vara besatt av detta respektive koncept och använder det för att beskriva en rad saker. Istället för att faktiskt göra det möjligt för läsare att få en mer komplex förståelse av idén, skapar hon förvirring till ämnet som ett resultat av att generalisera det och använda det i ett sammanhang där det inte nödvändigtvis gäller. Recitatif Toni Morrisons novell Recitatif handlar om rasrelationer och hur de påverkar två flickor när de växer upp under det rasmässigt flyktiga maj månad på mitten av århundradet. Titeln påminner om recitation, som är att läsa högt offentligt eller spela ett musikstycke för en publik.


Som jämförelse är en aperitif en alkoholhaltig dryck som konsumeras före en måltid för att väcka aptiten. Recitatif skulle därför representera en offentlig läsning för att väcka aptiten hos publiken. När det appliceras på temat i Morrisons novell representerar recitatif en väckning av aptiten för att förstå hur det är att vara svart i Amerika. Detta åstadkoms för läsaren genom att placera dem i huvudet på den vita flickan eftersom hon behandlas som underlägsen av den afroamerikanska flickan. Detta tvingar amerikanska läsare ut ur sin komfortzon och in i en alternativ verklighet där klass och ras...


Gloria Anzaldua fångar essensen av Aztlans hemland och dess mestisnatur i "Vinden drar i ärmen. Vikten av geografiskt utrymme är ett kärntema i dikten, eftersom talaren upprepade gånger hänvisar till frågor relaterade till politiska gränser och den konstgjorda separation de skapar. Kolonisering och våldtäkt av inhemska kulturer är också tematiskt knutna till Anzalduas verk, som bär på känslor som ilska, längtan, frustration och hopp. Budskapet är att gränser som byggts av kolonial arrogans är konstgjorda och tunna och inte kan stå emot naturens anmärkningsvärda kraft eller kulturens uthållighet. Dikten kapslar in essensen av la frontera, både på ett personligt och politiskt plan.


Geografi är centralt för "Vinden drar i ärmen", som... Kärlek är en personlig fråga som lockar till offentlig debatt där varje person ger den sitt eget förhållningssätt som man förstår eller upplevt tidigare. De två berättelserna här handlar om människor på jakt efter kärlek och en annan uppsättning, en grupp människor som försöker förstå den kärlek de har upplevt tidigare. Det finns skildringar av människor som försöker komma överens med vad kärlek är och försöker uppleva det på sitt bästa. Det finns ingen universell definition av kärlek eller ett universellt sätt att uppleva kärlek i samhället eller en plats där kärlek bäst kan upplevas på jordens yta. Kärlek i L. A Novellen presenteras i ett högt tempo med händelser som utspelar sig snabbt och nära varandra.


Det kretsar kring att Jake kör en gammal bil på fri väg med trafikstockningen som inte gör det lätt... Freshman Femton Kära redaktör: Vad är "freshman femton? Efter att ha tillbringat mer än en månad på campus är det lätt att förstå varför förstaårsstudenten femton är ett så genomgripande problem. Ett av problemen när nybörjare lämnar hemmet är bristen på föräldertillsyn. Plötsligt kan vi göra vad vi vill, när vi vill, och det är berusande grejer. Vi kan äta vad vi vill också, och det brukar vi göra. En del av universitetslivet är att lära sig om självkontroll, och middagar är bara ett av de områden vi behöver kontrollera när vi börjar våra nya vuxna liv. Men det handlar inte bara om frihet och val när vi tar oss igenom vårt första år, det finns några ganska förvirrande alternativ på och utanför campus som...


Butterfly David Hwang, författaren till M. Butterfly har genom sitt skrivande viadukt kunnat ta del av det förflutna och kulturen i två vitt skilda världar. Att vara baserad på en sann historia ger ytterligare styrka till boken. Inspirationen bakom skrivandet kommer från en verklig spionageskandal som förvånade världen när den hände. David Hwang har under sitt skrivande reflekterat över de olika mänskliga svagheterna, psykoserna och osäkerheten. Butterfly skildrar också de västerländska fantasierna om asiatiska som ledde till Vietnams debacle.


Till kvinnor har stigmatiseringen av att vara fysiskt och mentalt svagare alltid fästs. De anses endast kunna ta hand om sig själv i viss utsträckning. Passivitet ses som en kvinnlig egenskap och beundras när en kvinna visar det. Genom boken attackerar David Hwang dessa mycket traditionella åsikter som västerlänningar har haft för asiatiska kvinnor. Främst boken... Andra världskriget närmade sig sitt slut, och planeten tvingades kalibrera om i oöverträffade proportioner, USA började sin långa framväxt som den mest expansiva supermakt som ännu hade varit känd. Dess inflytande som skulle konkurrera våldsamt med efterkrigstidens sovjetiska inflytande under ett halvt sekel, har sedan dess spridits till alla aspekter av den geopolitiska teatern.


Som sådan kan amerikanskt stöd fungera som den avgörande faktorn för framgången för en nationell agenda. På samma sätt kan amerikansk oliktänkande vara den kvävande vägspärren som sätter nationer på drift i misslyckande och, följaktligen, förbittring. Så det är viktigt att erkänna att en nations klagomål om amerikansk försummelse är mer än bara den bittra retoriken från de röstbefriade. Tonvikten som läggs på amerikanskt godkännande och vilja är ganska motiverad när man beaktar vikten och implikationen av U. ståndpunkt i ett givet ämne. Och det är verkligen rättvist att säga att amerikansk intervention... Health Care Systems India Malnutrition, Mortality, Malaria: Health Care in India Perri Klass beskriver i sin artikel "Indien" en situation när hon inte kan diagnostisera ett fall av tuberkulos hos ett sydasiatiskt barn.


Som barnläkare kan hennes repertoar av kunskap om första världens sjukdomar inte hjälpa henne bland de medicinska ansträngningarna för barn i Indien. Klass beskriver scenarier där hon inte kan förstå omfattningen av fattigdom, undernäring och sjukdomar i Indien, och kan bara mobilisera ordet "annorlunda" för att kapsla in det. Klass säger att även "förväntningarna är olika. Klass försöker bekämpa denna resignation för det mesta. Hon konstaterar att dessa sjukdomar går att förebygga, genom vaccinationer, hygien och ordentlig mat. Första världens medicinska vård tas för givet, liksom dess rikedom, Klass... Dylan Thomas dikt, "Do not go not gentle into that good night," liksom Johnsons dikt, är en elegi för någon han älskar - sin far - men till skillnad från Johnsons dikt, vid den tidpunkt då dikten skrevs innan hans far gick bort, vilket gör att han kan uttrycka och förklara sina rädslor för mannen han skrev dikten för.


I "Do not go not mild into that good night" uppmanar Thomas sin far att kämpa för att leva, en skarp kontrast från Johnsons klagan om döden för att undkomma "världens och köttets raseri" Johnson rad 7. Thomas skriver, "Ålderdom bör brinna och rasa när dagen är slut," i bön till sin far för att få honom att kämpa mot "ljusets döende", vilket kan tas som en metafor för en persons övergång genom livet in i döden Thomas linje Thomas fortsätter sedan med att lista olika typer av... Bildspråket är mycket tydligt och skarpt; föremålen och människorna hon minns i den här strofen är inte trevliga eller vackra, mycket av det är fult och äckligt, till exempel en mask som levde i en katts öra, förmodligen ringorm eller någon annan typ av sjukdom.


Kanske jämför hon kärlek med alla dessa hemska, trista saker. På de ställen vi kunde hitta kärlek, till exempel i de vardagliga föremålen vi njuter av, eller de människor som ska ge oss andlig klarhet eller råd, som predikanten, är äckliga, farliga och fulla av döden. Hon har verkligen inte en positiv syn på religion, eller religionens representant, eftersom hon beskriver predikanten med tunna läppar, som bråkar och letar efter syndabockar. Hon beskrev honom inte som from och söt, som vi kanske tror att den genomsnittlige predikanten är, och att han skulle komma förbi...


intryck, välja arrangerande detaljer a -skapar ett sammanhang. Bestäm insiderskrivande outsiders, outsiderskrivande insiders, outsiderskrivande outsiders. En plats med bestående intryck Paris är säkert ett av de "ostligaste" resmålen och bona fide resenärer kommer sannolikt att anse att det är meningslöst att besöka staden på grund av de många turisterna som myllrar av dess gator och praktiskt taget förstör traditionerna som platsen är känd för. Men när du börjar ignorera turister och stereotyper kommer du sannolikt att upptäcka att detta är en av de vackraste platserna i världen.


Staden är anmärkningsvärd för sina kulturella värden under dagen och för sitt imponerande nattliv när solen går ner. Jag trodde inte att en stad kunde vara så imponerande för mig innan jag besökte Paris, men Frankrikes huvudstad väckte verkligen unika känslor och fick mig att vilja komma... Uncontrollable Urge: The Effect of the Imp of the Perverse on Manifestations of Horror and Terror I många av sina verk utforskar Poe ofta rädslor genom en kombination av skräck och terror. Genom intrikat berättande utforskar Poe effekterna som skräck, skräck och impulsivitet har på berättarna i "The Imp of the Perverse", "The Tell-Tale Heart" och "The Black Cat". I det här fallet börjar berättaren med att försöka förklara den roll som frenologi, en vetenskap som försöker fastställa och definiera sambandet mellan en persons karaktär och skallens morfologi, har och dess oöverträffade misslyckande att förklara varför människor kan vara impulsiva " Morfologins historia".


Berättaren hävdar istället att "[den] intellektuella eller logiska mannen, snarare ... I den visar Stevens hur sociala framsteg föregicks och av rustikt och naturligt boende, vilket burken exemplifierar. Burken som symbol bär med sig betydande betydelser för dikten: som ett av de tidigare verken av den antika mänskliga kulturen blev burken det verktyg genom vilket människor levde som ett verktyg för att samla mat och dog som en urna för resterna av de döda. Förutom symbolik använde Stevens också färgglada bilder för att demonstrera det mänskliga samhällets framsteg från att vara nomad till att vara stillasittande och progressiv. Användningen av orden "rundhet", "vildmark", "grå" och "bar" är effektiva ord genom vilka det gamla mänskliga livet illustreras.


På liknande sätt skildras den mänskliga civilisationens framsteg genom tiden i fraserna "vildmarken reste sig", "inte längre vild", "hög och av en hamn i luften" och "tog herravälde överallt. Julia Alvarez "Woman's Work" Julia Alvarez dikt "Woman's Work" utforskar karaktären av kvinnliga könsroller och deras inverkan på relationen mellan mor och dotter. Poeten använder rikt bildspråk, interna rim och slutrim och alliteration för att förmedla det centrala temat och tonen i dikten. Genom sådana poetiska idéer målar Alvarez ett rikt porträtt av konflikten som är inneboende i könsroller och kvinnlig identitet. Rimschemat i "Woman's Work" följer ett ABA-format för de första fem stroferna. I den sjätte och sista strofen lägger Alvarez till en extra vers; de två sista raderna har alltså slutrim ungefär som en Shakespearesonett skulle ha.


Dessutom har varje rad tio slag, eller stavelser som många sonetter gör. Den sonettliknande strukturen antyder det underliggande kärleksbudskapet som genomsyrar mor-dotter-relationen. Jag vittnar åter för varje man som omskärs att han är skyldig att hålla hela lagen. Du är avskild från Kristus, du som skulle rättfärdigas av lagen; du har fallit bort från nåden. Ty genom Anden, genom tro, väntar vi på hoppet om rättfärdighet. Ty i Kristus Jesus är varken omskärelse eller oomskuren till någon nytta, utan tro som verkar genom kärlek." Galaterna De som blir omskärda för att de tror att detta för dem närmare den sanna tron ​​är djupt felaktiga; de förstår inte syftet och sanna avsikten. av Kristi andliga undervisning och Kristi avsky för att "följa reglerna" snarare än hjärtat som en källa till andlig nåd.


Dikten "Sestina" av Elizabeth Bishop skildrar också två individer av olika generationer; den äldre individen är mormodern medan den yngre är ett barn. Anspelningen på döden blir uppenbar när man förstår att förlusten av en älskad har ägt rum. Denna förlust avslöjas efter att barnet håller upp en teckning av en "man med knappar som tårar", vilket får mormodern att i hemlighet fälla tårar av sorg. Den här dikten gör det mest uppenbart hur yngre individer ofta inte kan relatera till... Sylvia utvecklar en förkärlek för "The Stranger" när hon tillbringar mer tid med honom och reser genom buskarna och försöker hitta den svårfångade fågeln. Sylvia utvecklar en stor önskan att tillfredsställa denna nya vän till henne, och skapar en hemlig plan, som involverar en hög tall, för att lokalisera boet av White Heron.


Före gryningen smyger Sylvia ut och beger sig mot den höga tallen och klättrar upp till toppen av den, med repor och blåmärken på vägen. När hon når toppen börjar solljus dyka upp och "Sylvias ansikte var som en blek stjärna" en topp det höga trädet. Vid denna tidpunkt i berättelsen sker en förändring i bildspråk och ton, eftersom författaren använder ord som "gyllene", förvirrande ljus", "vita segel av...

No comments:

Post a Comment