Friday, February 4, 2022

Matsmältningssystemet uppsats

Matsmältningssystemet uppsats



Det hjälper också till med absorptionen av smält fett som fettsyror och glycerol i villi. Mögelsporer fånga Aktuell vetenskaplig kunskap Människor exponeras för aeroallergener i en mängd olika miljöer, matsmältningssystemet uppsats, både hemma och på jobbet. Patientens medicinska historia är det inte matsmältningssystemet uppsats. I denna del av tunntarmen fullbordas matsmältningen av alla tre typer av livsmedel. De fysiologiska processer som krävs för matsmältningssystemet är absorption, matsmältning, motilitet, utsöndring och utsöndring Margaret E. Denna kanallösa körtel utsöndrar två hormoner som direkt hälls i blodet.





Topp 10 liknande ämnen



Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig. Uppsatsexempel om matsmältningssystemet, matsmältningssystemet uppsats. Uppsatsexempel. Organ i matsmältningssystemet ord 3 sidor. Mun Munnen tuggar maten med hjälp av tänderna för att riva, tugga och mala maten. Tungan har skelettmuskler ofrivilliga muskler som flyttar maten runt munnen för effektiv mekanisk matsmältning. Spottkörtlar under och på baksidan av tungan utsöndrar matsmältningssystemet Human Anatomy. Matsmältningssystemet delas in i två separata grupper, dessa grupper kallas för matsmältningskanalen och de accessoriska matsmältningsorganen. De viktigaste processerna i matsmältningskanalen inkluderar, matsmältningssystemet uppsats, intag som konsumerar alla typer av ämnen som vår kropp kan svälja, smälter matsmältningssystemet.


Matsmältningssystemet När du kommer in i kroppen genom hjärnan kommer du matsmältningssystemet uppsats den första komponenten i matsmältningssystemet - hypotalamus - en del av hjärnan lika stor som en mandel. Hypothalamus kontrollerar kroppens temperatur, hunger, törst, trötthet och dygnscykler – A I Amerika inkluderar en balanserad middag vanligtvis att beställa pizza från din lokala pizzeria, chips som har legat på butikshyllan för länge, en kolsyrad dryck, och slutligen en underbar chokladdessert som brownies eller chokladchips. Även om detta kan smaka väldigt. Det är här maten bryts ner av tänderna till mindre bitar.


Matstrupen — Matstrupen, som kan kallas definition av matsmältningssystemet Vi kan säga att matsmältningssystemet är en process som involverar ett antal organ som hjälper oss att smälta vår mat och absorbera näringen från den. Det börjar från vår mun och det slutar vid anus. Matsmältningssystemet bryter ner maten genom mekanisk och kemisk process. Matsmältningssystemet består av mag-tarmkanalen. Mag-tarmkanalen är vägen från munnen till anus. Det är här näringsämnen och energi från mat och vätskor återabsorberas, Matsmältningssystemet Immunsystemet Metabolism.


Enzymer är biologiska molekyler som är ansvariga för flera metaboliska processer som bryter ner vissa kemikalier i kroppen. De hjälper till att omvandla reaktanten till produkten genom att påskynda reaktionen. Efter nedbrytningen av maten kommer enzymerna i kroppen att omvandla matsmältningssystemets enzym. Genom processen med naturligt urval utvecklades livet på vår planet. Naturligt urval dikterade det för oss, som levande organismer, matsmältningssystemet uppsats, för att överleva var vi tvungna att anpassa oss och samexistera. I många fall, Matsmältningssystemet Naturlig Miljö Andningssystem.


Matsmältningssystemet inkluderar mun, spottkörtlar, lever, gallblåsa, appendix matstrupe, mage, bukspottkörtel, matsmältningssystemet uppsats, tjocktarm och tunntarm. Munnen sätter igång matsmältningssystemet genom att munnen bryter upp maten. Halsen sväljer maten. Spottkörtlarna håller munnen och matsmältningssystemet fuktigt Matsmältningssystemet Ätstörningar. Halsbränna kan felaktigt uppfattas som en indikator på hjärtrelaterade hälsoproblem eller indikation på ett hjärtstopp. Sök omedelbar behandling om du drabbas av plötsliga, intensiva obehag i bröstet eller smärta åtföljs av svett, yrsel och illamående.


Halsbränna, allmänt erkänd som Ett av de viktigaste systemen i människokroppen är matsmältningssystemet. Detta system hjälper till att få näring från den mat vi får i oss. Forskning i matsmältningssystemet. Inflammatorisk tarmsjukdom IBD är en kronisk inflammation i mag-tarmkanalen. Prevalensen av CD och UC är den högsta i Europa med respektive personer. Båda tillstånden kan försämra matsmältningsprocessen och leda till skador på mag-tarmsystemet. Utan magsyra är din Acid Reflux-sjukdom, även känd som gastroesofageal refluxsjukdom, ett tillstånd där vätskeinnehållet i magen backar upp, matsmältningssystemet uppsats, eller refluxer, in i matstrupen.


Denna vätska innehåller vanligtvis pepsin, vilket är ett enzym som börjar smälta protein i matsmältningssystemet uppsats, Höga koncentrationer av tungmetaller matsmältningssystemet uppsats koppar och guld finns matsmältningssystemet uppsats vara giftigt för de flesta organismer. Men forskare har upptäckt en modern alkemist som kan extrahera värdefulla spårämnen från en förening av giftiga metaller utan att förgifta sig själv. En av de intressanta bakterier matsmältningssystemet. Matsmältningssystemet är en grupp organ som arbetar tillsammans för att omvandla mat till energi som cellerna i kroppen kan använda. Matsmältningen börjar i munnen matsmältningssystemet uppsats du tuggar din mat och tänderna bryter ner den i mindre bitar. Den är också godkänd för behandling av andra autoimmuna sjukdomar som psoriasis, reumatoid artrit, psoriasisartrit, ulcerös kolit och andra.


Det marknadsförs under handelsnamnet Remicade. Inledning Nyligen matsmältningssystemet uppsats har låtit oss komma till slutsatsen att vi är superorganismer där mikrobiella symbionter spelar väsentliga fysiologiska funktioner. Den mänskliga mikrobiomet har dykt upp som den avgörande moderatorn i interaktioner mellan mat och vår kropp och kan förändra vårt sinne Bakterier Matsmältningssystemet Metabolism. Känner mig stressad över din uppsats? Från 3 timmars leverans. Barndomsfetma Uppsatser Depression Uppsatser Diabetes Uppsatser Hälsosam mat Uppsatser Skräpmat Uppsatser Fetma Uppsatser Stress Uppsatser Adhd Uppsatser Covid 19 Uppsatser Nutrition Essäer.


Topp 10 liknande ämnen Nervsystemet Andningssystem Pubertet Blod Homeostas Människohjärna Kropp Skelett Sinne Svett. Jag förstår. Har inte hittat matsmältningssystemet uppsats rätt uppsats? Få en expert att skriva det du behöver! Få ditt papper nu. Professionella skribenter och forskare. Källor och citat tillhandahålls, matsmältningssystemet uppsats.





founding brothers uppsats



De är vanligtvis mindre och ömtåliga. Dessa är trettiotvå till antalet sexton i övre och sexton i underkäken. De dyker upp gradvis och trycker ut alla tillfälliga tänder. Vid 14 års ålder bryter tjugoåtta permanenta tänder ut. De fyra sista tänderna som kallas visdomständer dyker upp efter att en person är tjugoett år gammal. Tungan är ett muskelorgan som finns på golvet i munhålan. Den främre delen av tungan är liten som lätt kan röra sig in i den inre delen av munnen. Smaklökarna som finns på tungan upptäcker matens natur. Söt smak kan kännas av smaklökarna som finns i den främre spetsen av tungan och salt smak på ett litet område bakom denna spets.


Knoppar på den bakre delen av tungan känns bitter smak och sur smak kan lätt kännas av smaklökarna som finns i mitten och sidoområdet av tungan. Ett par perotidkörtel är belägen i kinderna, framför varje öra inuti munhålan. De är den största av spottkörtlarna. Detta är också känt som sub-maxillär körtel. Ett par submandibulära körtlar finns på varje sida under käkbenet. De är de näst största körtlarna och är ungefär lika stora som en valnöt. Det är det minsta paret spottkörtlar. Det finns under tungan. Utsöndringen av dessa körtlar förs genom kanalen i Rivinus in i munhålan. Spottkörtlarna utsöndrar ungefär till ml saliv per dag. Saliv är en vattenhaltig alkalisk vätska. Ett stärkelsesplittrande enzym känt som ptyalin och ett bakteriolytiskt enzym som kallas lysozym finns i saliven.


Enzymet ptyalin som finns i saliv verkar på stärkelsehaltig mat och omvandlar dem till dextrin och maltos. Salivjuice har antiseptiska egenskaper. När maten kommer in i munnen, även lukten, synen eller tanken på mat, stimuleras spottkörtlarna och saliv utsöndras. Detta hälls i munnen. Tänderna tuggar maten och bryts i små bitar medan tungan noggrant blandar saliven med maten. Enzymet ptyalin i saliven verkar på stärkelse och omvandlar den först till dextriner och slutligen till maltos. Därför är det viktigt att tugga maten väl för att få stärkelsen att förändras till maltos. När lite kokt ris eller en bit bröd tuggas väl i munnen blir det lite sött i smaken, eftersom stärkelsen som finns i dem har ändrats till socker.


Sedan samlas den tuggade maten till en boll eller bolus och sätter ner svalget i matstrupen eller matröret. Vindrörets passage för luften är placerad framför matstrupen. Maten hindras från att gå in i luftröret av ett lockliknande organ som kallas epiglottis. Det är en broskmuskulär flik som förhindrar att mat tränger in i luftröret under sväljning och att maten kommer in i matröret eller matstrupen. Om en partikel av fast föda eller vatten kommer in i vindröret, stöts den ut genom våldsam hosta. Det är ett hopfällbart muskelrör på 9 till 10 tum i längd, som sträcker sig från svalget till hjärtöppningen i magen. Den passerar nedåt genom halsen, bröstkorgen och bukhålan. Maten passerar genom matstrupen genom peristaltisk verkan.


Den passerar ner i matröret genom verkan av dess muskulösa vägg som drar ihop sig ovanför den och trycker fram den. Mat faller inte bara ner i matstrupen, utan varje del av matstrupen drar ihop sig efter den nästa delen ovanför och pressar ihop maten tills den passerar genom öppningen och kommer in i magsäcken. Magen är en utvidgad del av matsmältningskanalen. Det är en påsliknande expansion av matröret med dess breda ände till vänster och smala ände till höger. Den ligger mellan matstrupen och början av tunntarmen.


Den ligger nära diafragman och något till vänster om bukhålan. Storleken på magen varierar beroende på ålder och kön. Magsäcken består av en övre del, ögonbotten. Huvuddelen av magsäcken kallas kroppen och denna smalnar av i dess nedre ände för att bli Pyloric Antrum. I slemhinnan finns ett stort antal små blinda rör som kallas magkörtlar. Dessa är små hål som bildar munnen på dessa magkörtlar. När maten kommer in i magsäcken vidgas blodkärlen och för extra blod till magen. Då utsöndrar magkörtlarna magsaft.


Magsaften hälls i maghålan och blandas med maten. Förutom magkörtlarna innehåller magens väggar även andra körtlar som pyloruskörtlar, hjärtkörtlar och slemutsöndrande celler som utsöndrar slemhinnor, pepsinogen, hormongastrin etc. Magsaft är en färglös, sur vätska som innehåller vatten, minsta mängd salt, 0. Stimuleringen av utsöndringen av magsaft är dels nervös och dels kemisk. Efter att maten kommit in i magsäcken i cirka femton till tjugo minuter fortsätter salivens verkan, dvs. omvandlingen av stärkelsehaltig mat till maltos. Magsaften vid den tiden utsöndras i tillräcklig mängd och blandas fullständigt med maten. När maten i magen blir sur av saltsyra, upphör verkan av ptyalin av saliv, eftersom det bara kan verka på alkaliskt medium.


Sedan börjar verkan av matsmältningsenzymer som finns i magsaft, eftersom de blir aktiva på surt medium. Enzymet pepsin i närvaro av saltsyra verkar på proteinmat och kasein och omvandlar dem till mer lösliga ämnen som kallas pepton. Saltsyra försurar all mat. Magen utsöndrar också en proteinförening som kallas intrinsic factor som är nödvändig för att underlätta absorptionen av vitamin från matsmältningskanalen. Förutom matsmältningen är magens viktiga funktioner att skydda tunntarmen från skador, särskilt mycket varma och mycket kalla livsmedel, kemiska irriterande ämnen, chili, alkohol etc. Magsaften har ingen verkan på kolhydratmaten. Tiden det tar för magsmältningen är cirka tre till fyra timmar.


En del av sockret och peptonet absorberas i magsäckens blodkärl. Tunntarmen är ett lindat rör som sträcker sig från pylorus i magen och leder in i tjocktarmen. Det är cirka 5 till 6 meter fot långt rör. Den ligger i navelregionen av buken och är omgiven av tjocktarmen. Det finns fyra lager av tunntarmen som magen. Tunntarmen består av tre delar som är kontinuerliga med varandra. Duodenum är den första delen av tunntarmen. Formen är som en hästsko. Inne i kurvan är huvudet på bukspottkörteln omringat. Den är fixerad till den bakre bukväggen med peritoneum. Gallgången från levern och bukspottkörteln från bukspottkörteln förenas för att öppnas tillsammans i den nedre delen och från baksidan av tolvfingertarmen.


Gallgången ger gallsaft och bukspottkörtelgången, bukspottkörteljuice. Dessa två vätskor blandas med chymen och fortsätter matsmältningsprocessen ett steg längre. Bukspottkörteljuicen är en alkalisk färglös vätska. Det verkar på alkaliskt medium. Den innehåller tre enzymer. Amylopsin verkar på okokt såväl som tillagad kolhydratmat och omvandlar dem till disackarider. Trypsin produceras av enzymet trypsinogen. Det verkar på osmält proteinmat och peptoner och omvandlar dem till polypeptider. Lipas verkar på fet mat och omvandlar dem till fettsyra och glycerol. Fettspjälkningen av lipas underlättas avsevärt av närvaron av galljuice. Fettsmältningen fullbordas av lipas i tolvfingertarmen. Gallsaft bärs av gallgången från levern.


Även om det inte har någon direkt verkan på matsmältningen, men det hjälper bukspottkörteljuicen i sin verkan för matsmältningen av fett. Galljuice hjälper till att dela fettet i små partiklar och hjälper på så sätt lipasets verkan för matsmältningen. Eftersom galljuice är alkalisk, hjälper den till att omvandla den sura maten i magen till alkalisk medium i tolvfingertarmen, så att enzymerna i bukspottkörteljuicen lätt kan verka på alla typer av livsmedel. Den utgör de övre två femtelarna av den återstående tunntarmen. Det är den mellersta delen av tunntarmen. Tarmsaft utsöndras från enkla rörformiga körtlar som är belägna i tunntarmens slemhinnor. Matsmältningsprocessen fullbordas av arbetet med tarmsaft som utsöndras från tarmkörtlarna.


Det fullbordar matsmältningen av kolhydrater och proteiner. Cirka ml tarmsaft utsöndras per dag. Detta är också känt som Saccus Entericus. Enzymerna som finns i denna jäsning verkar på alkaliskt medium. Detta enzym delar upp laktos till glukos och galaktos. Denna galaktos omvandlas återigen till glukos i levern när det är nödvändigt. Detta enzym aktiverar det proteolytiska enzymet i pankreasjuice. Det aktiverar trypsinogen till trypsin som hjälper till med matsmältningen av proteinmat. Enzymet fullbordar matsmältningen av proteinmat. Det omvandlar peptonpolypeptid och andra osmälta proteinmat till aminosyror. I denna del av tunntarmen fullbordas matsmältningen av alla tre typer av livsmedel. Kolhydratmat förenklas till glukos, protein till aminosyror och fett till fettsyror och glycerol.


När matsmältningsprocessen är avslutad förs de till den sista delen av tunntarmen, dvs. Den smälta maten når denna plats på cirka fyra timmar. Ileum utgör den sista tre femtedelen av tunntarmen. Det är relativt tunnare än jejunum. Från denna plats börjar absorptionen av förenklad och smält mat. Genom verkan av olika matsmältningsjuicer, saliv, magsaft, juice, bukspottskörteljuice och tarmjuice, förenklas olika matmaterial och är redo för absorption. Proteiner har brutits ned till pepton av magsaft, polypeptid av bukspottkörteljuice och slutligen till aminosyror av tarmsaft. Kolhydrater har omvandlats till maltos av salivjuice, andra disackarider av pankreasjuice och slutligen monosackarider av glukos eller enkelt socker av tarmsaft.


Fett förenklas till fettsyror och glycerol genom verkan av maglipas och pankreaslipas. Absorption av smält mat sker i epitelytan av villi i Ilium-delen av tunntarmen. Slemhinnan i tunntarmen är kantad av ett antal utsprång som ämnen som kallas villi. Dessa hjälper till att absorbera genom att öka ytan. En villus innehåller en lakteal, blodkärl, epitel och muskelvävnad, som är förbundna med varandra av lymfoid vävnad. Kolhydrater i form av glukos tas direkt upp av blodkärlen från villi. Proteiner absorberas av blodkärlen från villi i form av aminosyror.


Fetter, i form av fettsyror och glycerol, tas upp i mjölkmjölk. Liten mängd emulgerade fetter från vattenlösliga föreningar med galla, som lätt absorberas. Fettlösliga vitaminer absorberas tillsammans med fetter. Mineralsalter och små mängder vatten passerar in i blodkärlen tillsammans med socker och aminosyror. Aminosyror, glukos och fettsyra överförs från tunntarmen till levern för oxidation och metabolisk process. Överskottsmängden glukos omvandlas till glykogen och lagras i levern för framtida bruk. Efter absorption drivs tarminnehållet långsamt fram längs matsmältningskanalen. Matens rörelse framåt påverkas av sammandragningsvågor i tarmarna som kallas peristaltik.


Tjocktarmen eller tjocktarmen är cirka meter eller 5 fot lång. Den är bredare än tunntarmen. Det mesta av den smälta maten har absorberats i tunntarmen, en halvflytande massa lämnas att passera in i tjocktarmen. Tjocktarmen absorberar de ämnen som inte tas upp i tunntarmen samt en stor mängd vatten. Innehållet i tjocktarmen blir därmed fastare. Materialet som slutligen kastas ut kallas för avföring som består av osmälta och icke-absorberbara delar av mat. Denna avföring sönderdelas och förruttnas av en typ av bakterier Bacillus coli och ger upphov till dålig lukt, som passerar ut genom anus. Enzym för matsmältningssystemet. Genom processen med naturligt urval utvecklades livet på vår planet. Naturligt urval dikterade att för att vi, som levande organismer, skulle överleva, var vi tvungna att anpassa oss och samexistera.


I många fall, Matsmältningssystemet Naturlig Miljö Andningssystem. Matsmältningssystemet inkluderar mun, spottkörtlar, lever, gallblåsa, appendix matstrupe, mage, bukspottkörtel, tjocktarm och tunntarm. Munnen sätter igång matsmältningssystemet genom att munnen bryter upp maten. Halsen sväljer maten. Spottkörtlarna håller munnen och matsmältningssystemet fuktigt Matsmältningssystemet Ätstörningar. Halsbränna kan felaktigt uppfattas som en indikator på hjärtrelaterade hälsoproblem eller indikation på ett hjärtstopp. Sök omedelbar behandling om du drabbas av plötsliga, intensiva obehag i bröstet eller smärta åtföljs av svett, yrsel och illamående. Halsbränna, allmänt erkänd som Ett av de viktigaste systemen i människokroppen är matsmältningssystemet.


Detta system hjälper till att få näring från den mat vi får i oss. Forskning i matsmältningssystemet. Inflammatorisk tarmsjukdom IBD är en kronisk inflammation i mag-tarmkanalen. Prevalensen av CD och UC är den högsta i Europa med och per , personer respektive Båda tillstånden kan försämra matsmältningsprocessen och leda till skador på mag-tarmsystemet. Utan magsyra är din Acid Reflux-sjukdom, även känd som gastroesofageal refluxsjukdom ett tillstånd där vätskeinnehållet i magsäcken backar upp, eller återflödet, in i matstrupen. Denna vätska innehåller vanligtvis pepsin, som är ett enzym som börjar smälta protein i magen. Höga koncentrationer av tungmetaller som koppar och guld visar sig vara giftiga för de flesta organismer. maten ligger kvar i tunntarmen i flera timmar.


Två stora galler är levern och bukspottkörteln, som ansluter till tunntarmen genom kanaler eller rör. Vätska från ankreas kallas pankreasjuice. vätska från levern kallas galla. gallan lagras i gallblåsan hjälper till att smälta kolhydrater, proteiner och fetter. Inuti tunntarmen finns det många fingerliknande veck c Fortsätt läsa den här uppsatsen Fortsätt läsa. Växla navigering MegaEssays. Sparade uppsatser. Ämnen i papper.

No comments:

Post a Comment