Monday, January 17, 2022

Essä mot dödsstraff

Essä mot dödsstraff



Även om det inte finns något korrekt svar, finns det ett bättre svar, uppsats mot dödsstraffet. Därefter antog 38 statliga lagstiftare och den federala regeringen stadgar för dödsstraff efter dem som domstolen fastställde i Gregg. Vi kan bara minska förseningar och kostnader genom att överge de processuella garantierna och konstitutionella rättigheterna för misstänkta, åtalade och dömda – med åtföljande hög risk att dömas uppsats mot dödsstraffet fel person och avrätta oskyldiga. html [tillgänglig 15 augusti ] [nedan kallat det andra valfria protokollet]. Du kan också placera exempel för att förtydliga och förstärka dina argument. Moraliskt eller omoraliskt?





Skriv in ett eller flera nya nyckelord och tryck på Enter för att söka



Om en av dina familjemedlemmar dömdes för mord, men de var helt oskyldiga och fortfarande avlivades, hur skulle du känna? Tänk om veckor senare efter familjemedlemmens död någon bevisade att de var oskyldiga? Det skulle göra det värre! Dödsstraffet har visat sig vara en mycket diskriminerande konsekvens. Människor som är lågutbildade, minoriteter, kvinnor eller relativt unga är mer benägna att avrättas än personer med motsatta egenskaper. Dödsstraff är också ett brott mot det åttonde tillägget, uppsats mot dödsstraffet, ". inte heller grymma och ovanliga bestraffningar. Om en person är skyldig och döms till döden får de aldrig känna smärta eller skuld för brottet de har begått.


Att känna skulden skulle bli ett värre straff än döden, uppsats mot dödsstraffet. Dödsstraffet kan också bränna ett hål i skattebetalarnas plånböcker eftersom det kan vara ganska dyrt. USA är den enda västerländska industrialiserade nation som fortfarande utövar dödsstraff. Jag antar att alla andra har mer vett om ämnet än vårt land. Mest av allt avskräcker inte dödsstraffet brott!. Sedan trettiotre personer har släppts från dödscellen när de bevisats oskyldiga.


Mer än hälften av dessa utsläpp har skett inom uppsats mot dödsstraffet timmar efter deras avrättning. DNA-test har visat att vissa personer inte var skyldiga efter avrättningen. Att ha ett så opålitligt resultat kan få en person som är helt oskyldig att dö. När de är döda kan du inte gottgöra för att döda dem. En annan punkt, som nästan alltid förbises, är den plåga som familjen och vännerna till brottslingarna går igenom fram till avrättningen. Att tro att din älskade kan begå ett sådant brott är outhärdligt. Diskrimineringen av fångar på dödscell är helt förfärande, uppsats mot dödsstraffet. Bara för att någon kan vara afroamerikan eller fattig ger inte staten rätten att straffa honom eller henne på ett annat sätt än en vit rik person.


Mot dödsstraffet När man slår på tv, radio eller bara öppnar lokaltidningen bombarderas man med nyheter om mord, mord, seriemördare och andra sådana tragedier. Gamla testamentet kräver tydligt dödsstraff vid många tillfällen. Statistik från Dödsstraffets informationscenter visar att dödsstraffet inte riktigt avskräcker brott. När jämförelser görs mellan stater med dödsstraff och stater utan det, visar majoriteten av dödsstraffstaterna mordfrekvenser högre än stater utan dödsstraff. Indeath pe Det står för det totala avskaffandet av dödsstraffet men tillåter stater som är parter att behålla dödsstraffet i tid av krig.


Vissa stater har redan avskaffat dödsstraffet. Vissa tycker att dödsstraffet är rättvist. Dödsstraffet är en global fråga. Dödsstraff är inte ett sätt att förhindra brott. Mellan och Connecticut och Maryland upphäver båda dödsstraffet vilket resulterar i 18:e staten mot det CNN. Det finns många olika skäl till varför människor är emot dödsstraff. Den katolska religionen är den religion som är mest emot dödsstraffet. Människor är emot dödsstraff på grund av dessa misstag som har gjorts.


Jag personligen är emot dödsstraffet eftersom det är vad min religion säger mig. Jag är emot dödsstraff. Jag kommer att förklara dessa skäl i följande stycken varför jag är emot dödsstraffet. Det första skälet till att jag är emot dödsstraffet är den avskräckning som det borde orsaka. En annan anledning till att jag är emot dödsstraffet är möjligheten till en felaktig avrättning. Av de skäl som förklarats ovan är anledningarna till att jag är emot dödsstraffet. Religiös organisering mot dödsstraff webbplats Huvudargumentet som förespråkar för uppsats mot dödsstraffet dödsstraff har är att dödsstraffet avskräcker brott, att hotet om avrättning är tillräckligt för att få kriminella att tänka två gånger om att begå ett dödsbrott.


När han har bestämt sig för att begå sitt brott har han uppenbarligen redan ignorerat andra former av straff utöver dödsstraffet, såsom långvarigt fängelse. Dessutom upplever stater som inte har dödsstraff lägre antal mord varje år än de stater som gör det. Information om dödsstraff Ce Dödsstraff Dödsstraff är det lagliga förfarandet för dödsstraff. I 's i England, uppsats mot dödsstraffet, endast vid större brott användes dödsstraff. I slutändan är dödsstraffet mycket kontroversiellt uppsats mot dödsstraffet. Det finns många sätt att argumentera för eller emot. Men faktum kvarstår att dödsstraffet är slutgiltigt. Kommenterad bibliografi Dödsstraffet för ungdomar Följande forskning bygger på olika åsikter och uppfattningar för och emot det fortsatta antagandet av dödsstraffet för ungdomsbrottslingar.


För det andra, varför kvarstår dödsstraffet för ungdomar?? Ungdomar och dödsstraff. Huvudtanken som Friedman presenterar är att dödsstraffet bör behålla många av sina nuvarande restriktioner för att sätta hinder mot att avrätta oskyldiga, ungdomar och mentalt funktionshindrade. För närvarande, USA:s högsta domstols rättspraxis för dödsstraff Dödsstraffet: Rätt eller fel? Om rättegången snabbt följs av avrättning, tror de, kommer amerikaner att vända sig mot dödsstraffet, uppsats mot dödsstraffet. Avskräcker dödsstraff brott? Dödsstraffet är en stor sak nu för tiden eftersom det finns många människor för och så många emot det. Ytterligare en grupp mot dödsstraff uppsats mot dödsstraffet Amnesty International.


Skriv ett nytt nyckelord och tryck på Enter för att söka. Mot dödsstraffet Antal ord: Cirka sidor: 3 Har bibliografi Spara uppsats Se mina sparade uppsatser Nedladdningar: 44 Betygsnivå: Gymnasieskola Essä mot dödsstraff eller Essä mot dödsstraff Nu ska vi betygsätta tidningen. Uppsatser relaterade till Against the Death Penalty 1. Mot dödsstraff. Antal ord: Ungefär Sidor: 5 Betygsnivå: Gymnasium. Dödsstraff. Amerika och dödsstraffet. Antal ord: Cirka Sidor: 6 Har bibliografi Betygsnivå: Gymnasie. Antal ord: Ungefär Sidor: 4 Betygsnivå: Gymnasie. Antal ord: Cirka Sidor: 3 Betygsnivå: Gymnasie. Dödsstraff.


Dödsstraff för ungdomar. Antal ord: Cirka sidor: Rätt eller fel dödsstraff. Antal ord: Cirka Sidor: 9 Betygsnivå: Gymnasie.





rogerian argument essäer



Domstolen ansåg också att bevisen inte visade att det fanns "en konstitutionellt betydande risk för rasfördom i USA. General Accounting Office rapporterade till kongressen resultaten av dess granskning av empiriska studier om rasism och dödsstraff. GAO drog slutsatsen: "Vår sammanfattning av de 28 studierna visar ett mönster av bevis som indikerar rasskillnader i åtal, straff och utdömande av dödsstraff efter Furman-beslutet" och att "ras av offerinflytande hittades i alla skeden av process för det straffrättsliga systemet Texas var beredd att avrätta Duane Buck den 15 september, Buck dömdes till döden av en jury som hade fått veta av en expertpsykolog att han var mer sannolikt att vara farlig eftersom han var afroamerikan.


Högsta domstolen vilandeförklarade målet, men Mr. Buck har ännu inte fått den nya domen som förhandlingen kräver. Dessa resultat kan inte bortförklaras av relevanta icke-rasliga faktorer, såsom tidigare brottsregister eller typ av brott, eftersom dessa beaktades i Baldus- och GAO-studierna som hänvisas till ovan. De leder till en mycket ogynnsam slutsats: I denna nations rättegångsdomstolar, även för närvarande, behandlas dödandet av en vit person mycket strängare än dödandet av en svart person. Av de vita åtalade som avrättades hade bara tre dömts för att ha mördat färgade personer. Vårt straffrättssystem reserverar i princip dödsstraff för mördare oavsett ras som dödar vita offer. Både kön och socioekonomisk klass avgör också vem som får en dödsdom och vem som avrättas.


Kvinnor står bara för två procent av alla människor som döms till döden, även om kvinnor begår cirka 11 procent av alla kriminella mord. Många av de dödsdömda kvinnorna gjorde sig skyldiga till att ha dödat män som hade utsatt dem för år av våldsamma övergrepp. Sedan dess har bara 51 kvinnor avrättats i USA, varav 15 är svarta. Diskriminering av de fattiga och i vårt samhälle är rasminoriteter oproportionerligt fattiga är också väl etablerat. Det är en framträdande faktor för tillgången på råd. Rättvisa i kapitalmål kräver framför allt ett kompetent biträde för den tilltalade. Ändå hade ungefär 90 procent av de dödsdömda inte råd att anlita en advokat när de ställdes inför rätta.


Som justitie William O. Douglas noterade i Furman, "Man söker förgäves i våra krönikor efter avrättningen av någon medlem av de välbärgade skikten i detta samhälle" USA. De påvisade orättvisorna i den faktiska administrationen av dödsstraff bör vända balansen mot det i bedömningen av rättvisa. och opartiska observatörer. Domare John Marshall Harlan, som skrev för domstolen i Furman, noterade "... historien om dödsstraff för mord ... avslöjar ständiga ansträngningar, likformigt misslyckade, för att innan faktum identifiera de mord för vilka mördaren borde dö ... De som har tagit tag i den svåra uppgiften att faktiskt försöka utarbeta metoder för att kanalisera beslut om dödsstraff har bekräftat historiens läxa... Att innan faktum identifiera de egenskaper hos kriminella mord och deras förövare som kräver dödsstraff, och att uttrycka dessa egenskaper på ett språk som rättvist kan förstås och tillämpas av den dömande myndigheten, verkar vara uppgifter som ligger utanför nuvarande mänskliga förmåga.


Men i Gregg-beslutet övergav majoriteten av Högsta domstolen justitierådet Harlans visdom och bedömde som om de nya stadgarna med vägledd diskretion kunde åstadkomma det omöjliga. Sanningen är att dödsstadgar som godkänts av domstolen "inte effektivt begränsar juryernas utrymme för skönsmässig bedömning av några verkliga normer, och de kommer aldrig att. Inget samhälle kommer att döda alla som uppfyller vissa förinställda verbala krav, sätta på lagböcker utan medvetenhet om täckning av oändligheten av speciella faktorer som den verkliga världen kan producera.


Bevis som erhållits av Capital Jury Project har visat att jurymedlemmar i huvudrättegångar i allmänhet inte förstår domarens instruktioner om de lagar som styr valet mellan att utdöma dödsstraff och livstidsstraff. Även när de förstår vägrar jurymedlemmar ofta att låta sig vägledas av lagen. Effekten [av denna relativa brist på förståelse av lagen]... är att minska sannolikheten för att kapitaltilltalade kommer att dra nytta av skydden mot godtycke som är inbyggda i... lagen. Även om juryns beslut om fällande dom styrdes strikt av de relevanta juridiska kriterierna, finns det fortfarande en stor reservoar av fritt utrymme för skönsmässig bedömning: åklagarens beslut att väcka åtal för ett allvarligt eller mindre brott, domstolens beredvillighet att acceptera eller avslå en erkännande av skuld, juryns beslut att döma för andra gradens mord eller dråp snarare än kapitalmord, fastställandet av den tilltalades förnuft och guvernörens slutgiltiga nådbeslut, bland annat.


Diskretion i det straffrättsliga systemet är oundviklig. Dödsstraffets historia i Amerika visar tydligt den sociala önskan att mildra dödsstraffets hårdhet genom att begränsa tillämpningsområdet för dess tillämpning. Oavsett om det är uttryckligen tillåtet i lagar eller inte, har bedömningen av dömande varit det främsta verktyget för detta ändamål. Men när dömande omdöme används - som det alltför ofta har varit - för att döma de fattiga, de vänlösa, de outbildade, rasistiska minoriteterna och de föraktade, blir det orättvisa. Med tanke på sådana fakta krävde House of Delegates i American Bar Association inklusive 20 av 24 tidigare presidenter för ABA ett moratorium för alla avrättningar genom en omröstning i februari. Huset bedömde att det nuvarande systemet var "en slumpartad labyrint". orättvisa metoder.


I sin undersökning av dödsstraffet i USA förstärkte International Commission of Jurists denna punkt. Trots de ansträngningar som gjorts under de senaste två decennierna sedan Gregg för att skydda administrationen av dödsstraffet från övergrepp, har de faktiska "konstitutionella felen som begåtts i statliga domstolar allvarligt undergrävt dödsstraffets legitimitet som straff för brott". I American Law Institute ALI, den ledande oberoende organisationen i USA. producera vetenskapligt arbete för att förtydliga, modernisera och förbättra lagen, tog bort dödsstraffet från dess modellstrafflag. ALI, som skapade den moderna rättsliga ramen för dödsstraffet i , indikerade att straffet är så godtyckligt, fyllt med rasistiska och ekonomiska skillnader och oförmöget att säkerställa en högkvalitativ juridisk representation för fattiga kapitaltilltalade att det aldrig kan administreras rättvist.


Eftertänksamma medborgare, som möjligen kan stödja det abstrakta begreppet dödsstraff, är skyldiga att fördöma det i praktiken. Till skillnad från alla andra straffrättsliga straff är dödsstraffet oåterkalleligt. När markisen de Lafayette talade till den franska deputeradekammaren flera år efter att ha bevittnat den franska revolutionens överdrifter, sa markisen de Lafayette: "Jag kommer att be om avskaffande av dödsstraffet tills jag har visat mig ofelbarheten i mänskligt omdöme. Sedan , i detta land har det i genomsnitt förekommit mer än fyra fall varje år där en helt oskyldig person dömts för mord.


Mängder av dessa personer dömdes till döden. I många fall kom en uppskov eller pendling bara timmar, eller till och med minuter, innan den planerade exekveringen. Dessa felaktiga övertygelser har förekommit i praktiskt taget varje jurisdiktion från ena änden av nationen till den andra. De har inte heller minskat de senaste åren, trots de nya dödsstraffstadgarna som godkänts av Högsta domstolen. Oroväckande, och alltmer, visar en stor mängd bevis från den moderna eran att oskyldiga människor ofta döms för brott – inklusive kapitalbrott – och att några har avrättats.


Han dömdes till stor del baserat på ögonvittnesvittnesmål från baksidan av en polisbil på en svagt upplyst tomt nära brottsplatsen. Detta urval av galna och godtyckliga oskuldsbestämningar talar också direkt till den oupphörliga oro över att det finns många fler oskyldiga människor på dödsdömen över hela landet – såväl som som har avrättats. Flera faktorer som ses i ovanstående urval av fall hjälper till att förklara varför rättssystemet inte kan garantera att rättvisan aldrig kommer att missfalla: överivrig åtal, felaktiga eller menade vittnesmål, ras, felaktigt polisarbete, påtvingade erkännanden, den tilltalades tidigare brottsregister, oduglig och under- försvarsadvokat med resurser, till synes avgörande indicier och påtryckningar från samhället för en fällande dom, bland annat.


Och när systemet går fel är det ofta frivilliga utanför det straffrättsliga systemet – journalister till exempel – som rättar till felen, inte polisen eller åklagaren. Att behålla dödsstraffet inför systemets påvisbara misslyckanden är oacceptabelt, särskilt eftersom det inte finns några starka överordnade skäl att gynna dödsstraffet. Fångar avrättas i USA med någon av fem metoder; i några få jurisdiktioner får fången välja vilken han eller hon föredrar:.


Det traditionella sättet för avrättning, hängande , är ett alternativ som fortfarande finns tillgängligt i Delaware, New Hampshire och Washington. Döden på galgen är lätt att knäcka: Om droppen är för kort kommer det att inträffa en långsam och plågsam död genom strypning. Om droppen är för lång kommer huvudet att slitas av. Två delstater, Idaho och Utah, godkänner fortfarande skjutningsgruppen. Fången är fastspänd i en stol och klädd i huva. Ett mål är fäst vid bröstet. Fem skyttar, en med blank, siktar och skjuter. Under hela 1900-talet har elchok varit den mest använda formen av avrättning i detta land och används fortfarande i elva stater, även om dödlig injektion är den primära metoden för avrättning.


Den dömde fången leds – eller dras – in i dödskammaren, spänns fast i stolen och elektroder fästs på huvud och ben. När strömbrytaren trycks på anstränger sig kroppen och skakar när spänningen höjs och sänks. Ofta stiger rök upp från huvudet. Det finns den fruktansvärda lukten av brinnande kött. Ingen vet hur länge elektricerade individer behåller medvetandet. I , beskrevs elstöten av John Evans i Alabama av ett ögonvittne enligt följande:. det första rycket av volt elektricitet passerade genom Mr. Evans kropp. Det varade i trettio sekunder. Gnistor och lågor utbröt ... från elektroden som var bunden till Mr. Evans vänstra ben. Hans kropp smällde mot remmarna som höll honom i den elektriska stolen och hans näve knöt permanent. Elektroden sprack tydligen från remmen som höll den på plats.


En stor bloss av gråaktig rök och gnistor strömmade ut under huven som täckte Mr. Evans ansikte. En överväldigande stank av bränt kött och kläder började genomsyra vittnesrummet. Två läkare undersökte Mr. Evans och förklarade att han inte var död. Evans fick en andra trettio sekunders stöt av elektricitet. Stanken av brinnande kött var illamående. Mer rök kom från hans ben och huvud. Återigen undersökte läkarna Mr. Vid den tiden bad jag fängelsekommissarie, som kommunicerade på en öppen telefonlinje till guvernör George Wallace, att ge nåd med motiveringen att Mr. Evans utsattes för grym och ovanlig bestraffning. Begäran … avslogs.


Klockan förklarade läkarna honom död. Avrättningen av John Evans tog fjorton minuter. Införandet av gaskammaren var ett försök att förbättra elstöten. I denna avrättningsmetod är fången fastspänd i en stol med en behållare med svavelsyra under. Kammaren försluts och cyanid släpps ner i syran för att bilda en dödlig gas. Avrättning genom kvävning i den dödliga gaskammaren har inte avskaffats men dödlig injektion fungerar som den primära metoden i stater som fortfarande tillåter det. I en panel av domare på 9th Circuit Court of Appeals i Kalifornien, där gaskammaren har använts sedan beslutade att denna metod är en "grym och ovanlig straff. Högsta domstolens domare John Paul Stevens:.


Några sekunder senare tittade han igen åt mig. Hans ansikte var rött och förvrängt som om han försökte kämpa sig igenom en enorm smärta. Hans mun var sammanpressad och hans käke var hårt knuten. Don tog sedan flera snabba klunkar av ångorna. Hans ansikte och kropp blev djupt röda och venerna i tinningen och halsen började bukta ut tills jag trodde att de kunde explodera. Efter ungefär en minut lutade Dons ansikte delvis framåt, men han var fortfarande vid medvetande. Med några sekunders mellanrum fortsatte han att suga i sig. Han darrade okontrollerat och hans kropp var fylld av spasmer. Hans huvud fortsatte att smälla tillbaka. Hans händer var knutna. Vid denna tidpunkt började musklerna längs Dons vänstra arm och rygg rycka i en vågliknande rörelse under hans hud.


Spott dreglade från hans mun. Ungefär två minuter senare fick vi veta av en fängelsetjänsteman att avrättningen var klar. Tingsrätten, S. Det senaste sättet att utdöma dödsstraffet, som antagits i lag av mer än 30 stater, är dödlig injektion, som först användes i Texas. Det är lätt att överdriva denna metods humanitet och effektivitet; man kan inte veta om dödlig injektion verkligen är smärtfri och det finns bevis för att det inte är det. Som U. Hovrätten konstaterade att det finns "väsentliga och okontroverterade bevis ... att avrättning med dödlig injektion utgör en allvarlig risk för grym, utdragen död ...


Även ett litet fel i dosering eller administrering kan lämna en fånge vid medvetande men förlamad medan han dör, ett kännande vittne till hans eller hennes egen kvävning. Heckler, F. Dess faner av anständighet och subtila analogi med livräddande medicinsk praxis gör utan tvekan dödande genom dödlig injektion mer acceptabelt för allmänheten. Journalisten Susan Blaustein, som reagerar på att ha sett en avrättning i Texas, kommenterar:. Inte heller utförs avrättning med dödlig injektion alltid smidigt som planerat. I "myndigheterna stack upprepade gånger nålar i ... Stephen Morin, när de hade problem med att hitta en användbar ven eftersom han hade varit en drogmissbrukare.


Även om U. Högsta domstolen har slagit fast att den nuvarande metoden för dödlig injektion som används är konstitutionell, flera personer har lidit på grund av denna form av avrättning. I Ohio utsattes Rommel Broom för 18 försök att hitta en ven så att han kunde dödas genom en dödlig injektion. Processen att försöka avrätta honom tog över två timmar. Till sist var guvernören tvungen att stoppa avrättningen och ge den intagne en veckas uppskov. Han var inte heller den enda fången i Ohio som blev så misshandlad. Staten hade ändrat sitt injektionsprotokoll för att använda ett enda läkemedel, propofol, som förespråkare säger orsakar svår smärta vid injektion.


Även om liknande processer pågår i andra stater, [15] har inte alla protokollbaserade utmaningar lyckats; i Texas och Oklahoma har avrättningarna fortsatt trots frågor om potentiell grymhet med dödlig injektion och typen eller antalet kemikalier som används. Food and Drug Administration FDA – är nu föremål för federala rättstvister som kan påverka legitimiteten för det amerikanska dödsstraffsystemet. De flesta som har observerat en avrättning är förskräckta och avsky. I mitt ansikte kunde han se fasan över sin egen död. Avsky mot skyldigheten att övervaka och bevittna avrättningar är en anledning till att så många fångvårdare – hur osentimentala de än är om brott och brottslingar – är motståndare till dödsstraff. Don Cabana, som övervakade flera avrättningar i Missouri och Mississippi reflekterar över sitt humör precis innan han bevittnade en avrättning i gaskammaren:.


Det har sagts att män på dödscell är omänskliga, kallblodiga mördare. Men när jag stod och såg en sörjande mamma lämna sin son för sista gången, ifrågasatte jag hur den elaka verksamheten med avrättningar skulle vara den stora utjämnaren... Den "sista milen" verkade vara en evighet, varje steg en smärtsam påminnelse om vad som väntade i slutet av promenaden. Var var den kallblodiga mördaren, undrade jag, när vi närmade oss dörren till nattens cell. Jag hade letat efter den mannen förut... och jag hade fortfarande inte hittat honom - jag såg, i mitt grepp, bara ett skrämt barn. Jag vill inte göra det här längre. De gör sitt bästa för att utföra det omöjliga och omänskliga jobb som staten har anklagat dem för. Vi som har deltagit i avrättningar lider ofta av något som liknar posttraumatisk stress.


Många vänder sig till alkohol och droger. För vissa individer verkar dock avrättningar vädja till konstiga, avvikande impulser och ge utlopp för sadistiska drifter. Vaktmästare Lewis Lawes från Sing Sing-fängelset i New York skrev om de många förfrågningar han fick om att titta på elchocker och berättade att när jobbet som bödel blev ledigt. Offentliga avrättningar var vanliga i detta land under 1800- och början av 1900-talet. En av de sista inträffade i Kentucky, när 20 människor samlades för att titta på hängningen av en ung afroamerikansk man. Teeters, i Journal of the Lancaster County Historical Society Glädjen i brutalitet, smärta, våld och död kan alltid vara med oss. Men visst måste vi dra slutsatsen att det är bäst att lagen inte uppmuntrar sådana impulser. När regeringen sanktionerar, befaller och ceremoniellt utför avrättningen av en fånge, ger det stöd åt denna destruktiva sida av den mänskliga naturen.


För mer än två århundraden sedan hävdade den italienska juristen Cesare Beccaria i sin mycket inflytelserika avhandling om brott och straff: "Dödsstraffet kan inte vara användbart, på grund av det exempel på barbari som det ger män. Sådana metoder är till sin natur grymma och kommer alltid att håna försöket att dölja dem i rättvisa. Som högsta domstolens domare Arthur J. Goldberg skrev: "Statens avsiktliga institutionaliserade tagande av mänskligt liv är den största tänkbara försämringen av den mänskliga personlighetens värdighet. Kapitalöverklaganden är inte bara kostsamma; de är också tidskrävande. Den genomsnittliga dödsdömde väntar 12 år mellan dom och avrättning, och vissa sitter i väntan på sina avrättningar i dödsdömet i upp till 30 år.


I isoleringscell är fångar ofta isolerade i 23 timmar varje dag utan tillgång till träning eller utbildningsprogram, fritidsaktiviteter eller regelbundna besök. Sådana tillstånd har visat sig provocera fram agitation, psykoser, vanföreställningar, paranoia och självdestruktivt beteende. När dödsdömda med framgång överklagar sina domar överförs de till den allmänna fångarbefolkningen, och när dödsdömda fritas släpps de omedelbart ut i samhället. Varken Death Row Syndrome eller Death Row Phenomenon har fått formellt erkännande från American Psychiatric Association eller American Psychological Association. Death Row Syndrome fick internationellt erkännande under utlämningsförfarandet av Jens Soering, en tysk medborgare som arresterades i England och anklagades för att ha begått mord på amerikansk mark.


Rättvisa, hävdas det ofta, kräver dödsstraff som den enda lämpliga vedergällningen för avskyvärda brott. Detta påstående tål dock ingen granskning. Till sin natur är allt straff vedergällande. Därför kan vilken legitimitet som än finns i straff som rättfärdig vedergällning i princip tillgodoses utan tillgripande av avrättningar. Dessutom skulle dödsstraffet kunna försvaras på snäva vedergällningsgrunder endast för brottet mord, och inte för något av de många andra brott som ofta har blivit föremål för detta straffsätt våldtäkt, kidnappning, spionage, förräderi, narkotikahandel. Få försvarare av dödsstraffet är villiga att konsekvent begränsa sig till den snäva räckvidd som vedergällningen ger.


I vilket fall som helst är avrättning mer än ett straff som utkrävs som vedergällning för att ha tagit ett liv. Som nobelpristagaren Albert Camus skrev: "För att det ska finnas likvärdighet måste dödsstraffet straffa en brottsling som hade varnat sitt offer för det datum då han skulle tillfoga honom en fruktansvärd död och som från det ögonblicket och framåt hade spärrade honom på hans nåd i månader. Ett sådant monster möter man inte i privatlivet. Det hävdas också ofta att döden är vad mördare förtjänar, och att de som motsätter sig dödsstraffet bryter mot den grundläggande principen att brottslingar ska bestraffas enligt deras rättvisa efterrätter - "att få straffet att passa brottet. Det skulle kräva att vi förråder förrädare och dödar flera mördare om och om igen - straff som naturligtvis är omöjliga att utdöma.


Eftersom vi inte rimligen kan sträva efter att bestraffa alla brott enligt denna princip, är det godtyckligt att åberopa det som ett krav på rättvisa vid straff för mord. Om emellertid principen om rättvisa öknar innebär att straffens stränghet måste stå i proportion till brottets allvar - och eftersom mord är det allvarligaste brottet, förtjänar det det strängaste straffet - så är principen utan tvekan sund. Ändå tvingar denna utgångspunkt inte stöd för dödsstraffet; vad det kräver är att andra brott bestraffas med fängelse eller andra mindre allvarliga förluster än de som används vid straff för mord.


Brottslingar förtjänar utan tvekan att bli straffade, och straffens stränghet bör vara anpassad till deras skuld och den skada de har orsakat de oskyldiga. Men straffens stränghet har sina gränser - påtvingade av både rättvisa och vår gemensamma mänskliga värdighet. Regeringar som respekterar dessa gränser använder inte överlagt, våldsamt mord som ett instrument för socialpolitik. Vissa människor som har förlorat en närstående till mord tror att de inte kan vila förrän mördaren avrättats. Men denna känsla är inte på något sätt universell. Coretta Scott King har observerat, "Som en vars man och svärmor har dött offren för mord och mord, är jag bestämt och otvetydigt emot dödsstraffet för de som dömts för dödsbrott.


En ond gärning löses inte genom en ond gärning av vedergällning. Rättvisan går aldrig framåt när man tar ett människoliv. Moral upprätthålls aldrig av ett legaliserat mord. Det är nästan omöjligt att beskriva smärtan av att förlora en förälder till ett meningslöst mord. Jag minns att jag låg i sängen och bad: 'Snälla, Gud. Snälla, ta inte hans liv också. Och jag kände, alldeles för tydligt, ångesten som skulle sprida sig genom en annan familj - ytterligare en uppsättning föräldrar, barn, bröder och systrar som kastades i sorg. Över hela landet har många som har överlevt mordet på en älskad anslutit sig till Murder Victims' Families for Reconciliation eller Murder Victims Families for Human Rights, i försöket att ersätta ilska och hat mot brottslingen med ett återställande förhållningssätt till både förövaren och de sörjande överlevande.


Grupper av mordoffer familjemedlemmar har stött kampanjer för avskaffande av dödsstraffet i Illinois, Connecticut, Montana och Maryland senast. Men att skona dem kan hjälpa till att starta en dialog som en dag kommer att leda till att dödsstraffet avskaffas. Lawrence Brewer, dömd för James Byrds ökända dödsfall i Texas, avrättades i Members of Mr. Jag skulle ha varit bra i fängelset. Jag vet att han inte kan skada min pappa längre. Jag önskar att staten tog i åtanke att detta inte är vad vi vill. Det påstås ibland att det är orättvist mot skattebetalarna att avskaffa dödsstraffet, under antagandet att livstids fängelse är dyrare än avrättning. Om man tar hänsyn till alla relevanta kostnader är dock precis det omvända sant.


Rättegångskostnader - inklusive tiden för domare, åklagare, offentliga försvarare och domstolsreportrar, och de höga kostnaderna för underrättelser - bärs till största delen av skattebetalarna. De extra kostnaderna för separata dödsdömda bostäder och extra säkerhet i domstol och på andra ställen ökar också kostnaden. En studie visade att om dödsstraffet skulle återinföras i New York, skulle kostnaden för enbart huvudstadsrättegången vara mer än dubbelt så stor som kostnaden för ett livstids fängelse. State Defenders Assn. Dödsstraffet återinfördes så småningom i New York och fann sedan grundlagsstridigt och återinfördes inte igen, delvis på grund av kostnaden. I Maryland drog en jämförelse av kapitalrättegångskostnader med och utan dödsstraff under åren slutsatsen att ett dödsstrafffall kostar "ungefär 42 procent mer än ett fall som resulterar i en icke-dödsdom.


Gruppen inkluderar över brottsbekämpande ledare, förutom brottsofferförespråkare och frikända individer. Bland dem finns tidigare Los Angeles County distriktsåklagare Gil Garcetti, vars kontor drivit dussintals dödsfall under sina 32 år som åklagare. Han sa, "Min frustration handlar mer om det faktum att dödsstraffet inte tjänar något användbart syfte och det är väldigt dyrt. Motståndare till dödsstraff har i grunden fyra argument. Den första är att det finns en risk för fel. Chansen att det kan finnas ett fel är dock skild från frågan om dödsstraffet kan motiveras eller inte. Om ett fel inträffar och en oskyldig person avrättas, så ligger problemet i domstolssystemet, inte i dödsstraffet.


Dessutom har de flesta aktiviteter i vår värld, där människor är inblandade, en risk för skada eller dödsfall. Byggverksamhet, sport, bilkörning och flygresor erbjuder alla möjligheten att dö av misstag, även om de högsta försiktighetsåtgärderna vidtas. Dessa aktiviteter fortsätter att äga rum och fortsätter att ibland ta människoliv, eftersom vi alla har bestämt oss, som ett samhälle, att fördelarna uppväger den oavsiktliga förlusten. Vi har också beslutat att fördelarna med att avlägsna farliga mördare från vårt samhälle uppväger förlusterna för gärningsmannen.


Det andra argumentet mot dödsstraff är att det är orättvist i sin administration. Statistik visar att fattiga och minoriteter är mer benägna att få dödsstraff. Återigen är detta en separat fråga. Detta är dock ännu ett problem med vårt nuvarande domstolssystem. Den rasistiska och ekonomiska fördomen är inte ett giltigt argument mot dödsstraff. Det är ett argument mot domstolarna och deras orättvisa system för straffmätning. Det tredje argumentet är faktiskt ett vederläggande av ett påstående från vissa anhängare av dödsstraffet. Påståendet är att hotet om dödsstraff minskar våldsbrotten. Det fjärde argumentet är att längden på vistelsen på dödscellen, med dess oändliga överklaganden, förseningar, teknikaliteter och omprövningar, får en person att vänta på döden i flera år i sträck.


Det är både grymt och kostsamt. Detta är det minst trovärdiga argumentet mot dödsstraff. Den främsta orsaken till sådan ineffektivitet är överklagandeprocessen, som gör det möjligt för kapitalmål att studsa fram och tillbaka mellan statliga och federala domstolar i flera år i sträck. Om att försörja en dödsdömd för resten av deras liv kostar mindre än att döda dem, och att få slut på deras ekonomiska börda på samhället, så ligger problemet i domstolssystemet, inte i dödsstraffet. När det gäller det ytterligare argumentet, att det är grymt att få en fånge att vänta i flera år på att bli avrättad, då skulle det inte vara lika grymt att vänta på döden i fängelse för resten av ditt liv, som i fallet med livstids fängelse utan villkorlig frigivning.


Många amerikaner kommer att berätta varför de är för dödsstraff. Det är vad de förtjänar. Det hindrar dem från att någonsin mörda igen. Det tar bort bördan från skattebetalarna. Vi lever alla i ett samhälle med samma grundläggande rättigheter och garantier. Vi har rätt till liv, frihet och strävan efter lycka med lika möjligheter. Detta är grunden för vårt samhälle. Det är grunden som allt annat bygger på. När någon avsiktligt och flagrant attackerar denna stiftelse genom att mörda en annan, beröva dem allt de är, och allt de någonsin kommer att vara, då kan den personen inte längre vara en del av detta samhälle. Den enda metoden som helt skiljer kallblodiga mördare från vårt samhälle är dödsstraffet. När 1900-talet går mot sitt slut är det uppenbart att vårt rättssystem är i behov av reformer.


Denna reform kommer att forma vårt lands framtid, och vi kan inte hoppa till snabba lösningar som avskaffandet av dödsstraffet. Från och med nu, stöder majoriteten av amerikaner dödsstraffet som en effektiv lösning för straff. Varför inte avrätta dem och bespara samhället kostnaderna för deras förvaring? Det verkar dock uppenbart för vissa amerikaner att dödsstraff är ett rättvist och korrekt sätt att hantera dömda mördare. Dödshjälp är utan tvekan en fråga som plågar sinnet hos dem som lever med barn eller... Typ av uppsats: Berättande Att underhålla, belysa eller berätta en historia Argumenterande Att övertyga... Handledare och frilansskribent. Vetenskapslärare och älskare av uppsatser. Artikel senast granskad: St.

No comments:

Post a Comment