Thursday, December 23, 2021

Uppsats om den globala uppvärmningen introduktion

Uppsats om den globala uppvärmningen introduktion



Bara en grads temperaturförändring kanske inte verkar vara mycket, men den mängden global uppvärmning kan orsaka stora kriser, fördriva miljontals människor och orsaka miljarder dollar i skada NASA, introduktionsuppsats om global uppvärmning, Fossila bränslen är gjorda av organiskt material och när de förbränns frigörs växthusgaser introduktionsuppsats om global uppvärmning CO2. På samma sätt kan bojkott av produkter som tillverkas på sätt som bidrar till den globala uppvärmningen också bidra till att skapa en konsumentdriven revolution. Förutom förändringar i livsmedelsproduktionen kommer den globala uppvärmningen också att leda till ökade extrema väderhändelser inklusive stora stormar som orkaner och skogsbränder. Plantering av träd kan också minska den globala uppvärmningen i stor skala genom att absorbera koldioxid.





Börja din resa, spåra dina framsteg, växa med samhället och så mycket mer



Ladda ner denna uppsats i word-format. En av vår tids viktigaste frågor är klimatförändringen, eller den globala uppvärmningen. Som student bör du veta att klimatförändringarna är verkliga och att den enda politiska frågan är vad man ska göra åt det. Klimatförändringar är inget man kan tro på, lika lite som gravitation är något man kan tro på. Det kan dock vara svårt att föreslå lösningar på problemet som är realistiska och genomförbara. Klimatförändringarna är komplicerade men kan förklaras i enkla termer även av dem som saknar vetenskaplighet introduktionsuppsats om global uppvärmning. I grund och botten, klimatförändringar orsakade av växthuseffekten, vilket betyder precis vad den säger: jorden är som ett gigantiskt växthus där värmen kan fångas under atmosfären.


Atmosfären fångar värme som avger från planetens yta. När du blivit ombedd att skriva om den globala uppvärmningenintroduktionsuppsats om global uppvärmning, du kan bli överväldigad. Det finns många förhållningssätt till detta komplexa ämne. Du kan skriva om det för en naturvetenskaplig klass eller för en statsvetenskaplig klass. Du kan prata om orsakerna till den globala uppvärmningen, eller effekterna av den globala uppvärmningen, eller båda. Faktiskt, introduktionsuppsats om global uppvärmning skulle till och med bara kunna skriva om dina förslag på hur man kan hantera effekterna av den globala uppvärmningen, introduktionsuppsats om global uppvärmning. Letar du efter ett kreativt eller unikt förhållningssätt till global uppvärmning som kommer att imponera på dina läsare? Vill du skriva om den globala uppvärmningen på ett sätt som intresserar dig?


Den här artikeln hjälper dig att förstå hur man skriver en uppsats om global uppvärmning ur många olika perspektiv. Innan du börjar din uppsats, fundera över saker som hur lång tid det måste vara och vilken klass du skriver för. Begränsa sedan ditt ämne genom att använda ett av de föreslagna ämnena ovan eller en av dina egna idéer. Nästa steg introduktionsuppsats om global uppvärmning vara att skapa en ämnesöversikt som hjälper dig att strukturera din uppsats. Med ett ämne som global uppvärmning kommer du i allmänhet att prata om orsaker, effekter och möjliga lösningar på problemet. En grads temperaturförändring kanske inte verkar vara mycket, men den mängden global uppvärmning kan orsaka stora kriser, fördriva miljontals människor och orsaka skador för miljarder dollar.


Det är ett känt faktum att introduktionsuppsats om global uppvärmning bränsleförbränning, särskilt kol, är den största boven bakom den globala uppvärmningen MacMillan, Att veta vad som orsakar global uppvärmning gör det möjligt att vidta åtgärder för att minimera de skadliga effekterna av global uppvärmning. Avhandlingsutlåtande: En övergripande lösning på den globala uppvärmningen skulle vara att ytterligare minska koldioxidutsläppen genom innovationer inom alternativ energi, kombinerat med en plan för att minimera humanitära och ekonomiska skador. Kroppsavsnitt ett: Orsaker till global uppvärmning. Ämnessats: Global uppvärmning är antropogen, vilket betyder att den orsakas av människor. Mänsklig industriell aktivitet resulterar i utsläpp av växthusgaser, med Kina och USA de största bovarna MacMillan, Knowing introduktionsuppsats om global uppvärmning orsaker till den globala uppvärmningen blir det lättare att komma på riktade och rimliga lösningar på problemet.


Kroppsavsnitt två: Effekter av global uppvärmning. Ämnessats: Global uppvärmning är ett problem eftersom det kan leda till extrema väderförhållanden, översvämningar på grund av stigande havsnivåer och resulterande dödsfall, förstörelse och fördrivning. Men den globala uppvärmningen har potential att radikalt förändra klimatförhållandena runt om i världen. Effekter på befolkningsförflyttning och ekonomiska skador på grund av naturkatastrofer. Humanitära och politiska effekter på grund av fördrivning, vilket till och med kan leda till krigsutbrott. På grund av hur förödande effekterna av den globala uppvärmningen kommer att bli, är det ett etiskt ansvar att vidta åtgärder nu. Kroppsavsnitt tre: Hur man förhindrar global uppvärmning. Ämnessats: Att vidta åtgärder mot den globala uppvärmningen kräver nu en samordnad koalition mellan den privata och offentliga sektorn runt om i världen.


Regeringar måste samarbeta bättre för att skapa stimulanspaket för investeringar i alternativ energi. Den privata sektorn måste bli mer miljömässigt ansvarsfull och kräver nya lagar mot föroreningar om det behövs. Regeringar och den privata sektorn måste också arbeta tillsammans för att bygga motståndskraft och ha strategier på plats för att mildra katastrofer, introduktionsuppsats om global uppvärmning. Att göra något åt ​​den globala uppvärmningen kräver att vara proaktiv, både när det gäller att förändra hur industrin fungerar, och även bygga motståndskraft för att minimera skador.


Innovation inom ny teknik kommer att vara avgörande för att förhindra global uppvärmning och stimulera den globala ekonomin. Investeringar i förbättring av infrastruktur kommer också att bidra till att minimera skador till följd av klimatförändringar. Lagstiftning och offentlig politik, förutom etiskt beteende från den privata sektorn, kommer att bidra till att minska klimatförändringarna och skapa en säkrare morgondag. En heltäckande lösning på den globala uppvärmningen skulle vara att minska koldioxidutsläppen ytterligare genom innovationer inom alternativ energi, introduktionsuppsats om global uppvärmning med en plan för att minimera humanitära och ekonomiska skador.


En grad. Det är allt som krävs för att skapa massiva förändringar på planeten jorden. Bara en grads temperaturförändring kanske inte verkar vara mycket, men den mängden global uppvärmning kan orsaka stora kriser, fördriva miljontals människor och orsaka miljarder dollar i skada NASA, global uppvärmning är inte en politisk fråga, utan ett enkelt faktum. Men vad man ska göra åt den globala uppvärmningen är en politisk fråga. Uppsats om den globala uppvärmningen introduktion Uppvärmningen är antropogen, vilket betyder att dess främsta orsak är människor. Framför allt resulterar mänsklig industriell aktivitet i utsläpp av växthusgaser, med Kina och USA de största bovarna MacMillan, Jordens befolkning har också exploderat snabbt under det senaste århundradet, vilket resulterar i ökad industri, ökad användning av mark för jordbruk, och ökade mänskliga aktiviteter som bidrar till den globala uppvärmningen.


Enligt NASA inkluderar de primära växthusgaserna som är ansvariga för den globala uppvärmningen vattenånga, koldioxid, metan, dikväveoxid och klorfluorkolväten. Avskogning leder till överflöd av koldioxid, och jordbruk leder till överflöd introduktionsuppsats om global uppvärmning metan NASA, därför är ohållbara jordbruksmetoder och relaterade frågor som markanvändning en av de största orsakerna till ansamling av växthusgaser. Ohållbart jordbruk är en viktig orsak till den globala uppvärmningen. Det finns flera anledningar till att jordbruket är ett problem. En orsak är kopplad till markanvändning.


Uppsats om den globala uppvärmningen introduktion regnskogar och andra vegetationstäta områden huggs ner för att ge plats åt jordbruket, resultatet blir ökade koldioxidutsläpp MacMillan, Många grödor och lantbruksdjur är särskilt dåliga för miljön. Till exempel släpper djur som nötkreatur ut metan, en växthusgas, och vissa gödselmedel som används i stor utsträckning i jordbruket med monogrödor leder också till utsläpp av växthusgaser NASA, men förbränning av fossila bränslen som kol och olja för elproduktion och transporter orsakar också global uppvärmning, introduktionsuppsats om global uppvärmning.


Global uppvärmning är ett problem eftersom det kan leda till extrema väderförhållanden, översvämningar på grund av stigande havsnivåer och resulterande dödsfall, förstörelse och förskjutning. De huvudsakliga effekterna av den globala uppvärmningen kommer att vara på jordbruksproduktion och livsmedelsförsörjning, på vattensäkerhet, på befolkningsförflyttning, ekonomiska skador på grund av naturkatastrofer och de humanitära och eventuellt militära effekterna av global uppvärmning. Global uppvärmning kommer att leda till förändringar i vädermönster, vilket gör att vissa områden kommer att uppleva översvämningar och andra områden att uppleva torka NASA. Resultatet är att livsmedelsproduktionen kommer att bli mindre tillförlitlig, och det kan bli stora missväxter.


Skördemisslyckanden och oförutsägbara livsmedelsförsörjningar kommer att driva upp priserna på mat, vilket leder till humanitära kriser, och möjligen till och med orsaka svält i några av de mest drabbade områdena. Förutom förändringar i livsmedelsproduktionen kommer den globala uppvärmningen också att leda till ökade extrema väderhändelser inklusive stora stormar som orkaner och skogsbränder Union of Concerned Scientists. Dessa extrema vädermönster kan förstöra hela samhällen, vilket leder till humanitära kriser. Det initiala extrema vädret kan orsaka dödsfall, medan de långsiktiga effekterna inkluderar befolkningsförflyttning och flyktingkriser, introduktionsuppsats om global uppvärmning. På grund av vad det kan betyda för fördrivning och flyktingkriser, kan den globala uppvärmningen orsaka krig i framtiden.


Stigande temperaturer gör att ispaket smälter i de arktiska och andra glaciärområdena. Issmältningen är den främsta orsaken till höjningar av havsnivån. Vissa isförpackningar kommer att smälta direkt i havet, introduktionsuppsats om global uppvärmning, förändrar också salthalten i havsvattnet, vilket påverkar allt undervattensliv. När inlandsglaciärer smälter fyller det extra vattnet floder, vilket kan leda till katastrofala översvämningar. Stigande havsnivåer kan översvämma kustområden och få hela öar att försvinna. Översvämningar på grund av globala introduktionsuppsats om global uppvärmning skulle kunna fördriva otaliga människor runt om i världen och skapa humanitära kriser.


Som MacMillan också påpekar ökar översvämningar också spridningshastigheten för smittsamma sjukdomar. Uppsats om den globala uppvärmningen introduktion, global uppvärmning kan indirekt leda till sjukdomsspridning. Det är också viktigt att ta itu med effekterna av den globala uppvärmningen på icke-mänskliga befolkningar på planeten jorden. Den globala uppvärmningen har potential att utplåna hela arter. Hela ekosystem kommer att förändras på grund av den globala uppvärmningen, vilket får vissa djur och växter att flytta till nya territorier, introduktionsuppsats om global uppvärmning, förändra näringskedjorna och även förändra relationerna mellan människa och natur. En annan viktig effekt av den globala uppvärmningen är relaterad till nationell säkerhet. Som Union of Concerned Scientists påpekar kan den globala uppvärmningen direkt påverka amerikanska militärbaser, särskilt de som ligger i kustområden.


Förutom påverkan på militärbaser som riskerar att bli översvämmade, kan den globala uppvärmningen också skapa nationella säkerhetsproblem som att avleda militära resurser för att hjälpa offren för klimatförändringarna. Om USA upplever vattenbrist eller missväxt på grund av global uppvärmning, skulle det också bli mer sårbart och beroende av andra nationer, skapa nationella säkerhetskriser eller alternativt få en krigförande president att invadera ett annat land för sina resurser. Hur man förhindrar global uppvärmning och minimerar skador. Att vidta åtgärder mot den globala uppvärmningen kräver nu en samordnad koalition mellan den privata och offentliga sektorn runt om i världen. På samma sätt måste den privata sektorn bli mer miljömässigt ansvarsfull och kräver nya lagar mot föroreningar om det behövs.


Tyvärr kan det vara en utmaning att få flera intressenter att arbeta tillsammans, även inom samma land. Att skapa internationella koalitioner mellan regeringar och organisationer inom den privata sektorn har hittills varit ineffektivt, men det finns fortfarande utrymme för hopp. Som Union of Concerned Scientists hävdar, är att minska utsläppen av växthusgaser den första och viktigaste affären och kommer att kräva att politikerna vidtar åtgärder. Anledningen till att politiker ofta är ovilliga att vidta åtgärder är rädsla för att det skulle påverka ekonomin negativt. Trots allt har många företag ännu inte utvecklat alternativa metoder, processer eller teknologier som kan ersätta de som orsakade den globala uppvärmningen, introduktionsuppsats om global uppvärmning.


För att övervinna detta problem måste politikerna samtidigt anta lagar som erbjuder incitament till företag att utveckla alternativa tekniker eller energikällor. En annan anledning till att regeringar måste ta ansvar är att markanvändningsproblem på de flesta ställen kan mildras genom lagstiftning. Istället för att tillåta mer avskogning kan regeringar upphöra med ny utveckling till förmån för en mer hållbar ekonomisk politik. Behöver du hjälp med att skriva din uppsats? Komma igång.





barn uppsatser



Att göra något åt ​​den globala uppvärmningen kräver att vara proaktiv, både när det gäller att förändra hur industrin fungerar, och även bygga motståndskraft för att minimera skador. Innovation inom ny teknik kommer att vara avgörande för att förhindra global uppvärmning och stimulera den globala ekonomin. Investeringar i förbättring av infrastruktur kommer också att bidra till att minimera skador till följd av klimatförändringar. Lagstiftning och offentlig politik, förutom etiskt beteende från den privata sektorn, kommer att bidra till att minska klimatförändringarna och skapa en säkrare morgondag. En heltäckande lösning på den globala uppvärmningen skulle vara att minska koldioxidutsläppen ytterligare genom innovationer inom alternativ energi, kombinerat med en plan för att minimera humanitära och ekonomiska skador.


En grad. Det är allt som krävs för att skapa massiva förändringar på planeten jorden. Bara en grad i temperaturförändring kanske inte verkar vara mycket, men den mängden global uppvärmning kan orsaka stora kriser, fördriva miljontals människor och orsaka miljarder dollar i skada NASA, global uppvärmning är inte en politisk fråga, utan ett enkelt faktum. Men vad man ska göra åt den globala uppvärmningen är en politisk fråga. Den globala uppvärmningen är antropogen, vilket betyder att den primära orsaken är människor. Framför allt resulterar mänsklig industriell aktivitet i utsläpp av växthusgaser, med Kina och USA de största bovarna MacMillan, Jordens befolkning har också exploderat snabbt under det senaste århundradet, vilket resulterar i ökad industri, ökad användning av mark för jordbruk, och ökade mänskliga aktiviteter som bidrar till den globala uppvärmningen.


Enligt NASA inkluderar de primära växthusgaserna som är ansvariga för den globala uppvärmningen vattenånga, koldioxid, metan, dikväveoxid och klorfluorkolväten. Avskogning leder till ett överflöd av koldioxid, och jordbruk leder till ett överflöd av metan NASA, därför är ohållbara jordbruksmetoder och relaterade problem som markanvändning en av de största orsakerna till ansamling av växthusgaser. Ohållbart jordbruk är en viktig orsak till den globala uppvärmningen. Det finns flera anledningar till att jordbruket är ett problem.


En orsak är kopplad till markanvändning. När regnskogar och andra vegetationstäta områden huggs ner för att ge plats åt jordbruket blir resultatet ett ökat koldioxidutsläpp MacMillan, Många grödor och lantbruksdjur är särskilt dåliga för miljön. Till exempel släpper djur som nötkreatur ut metan, en växthusgas, och vissa gödselmedel som används i stor utsträckning i jordbruket med monogrödor leder också till utsläpp av växthusgaser NASA, men förbränning av fossila bränslen som kol och olja för elproduktion och transporter orsakar också global uppvärmning. Global uppvärmning är ett problem eftersom det kan leda till extrema väderförhållanden, översvämningar på grund av stigande havsnivåer och resulterande dödsfall, förstörelse och förskjutning. De huvudsakliga effekterna av den globala uppvärmningen kommer att vara på jordbruksproduktion och livsmedelsförsörjning, på vattensäkerhet, på befolkningsförflyttning, ekonomiska skador på grund av naturkatastrofer och de humanitära och eventuellt militära effekterna av global uppvärmning.


Global uppvärmning kommer att leda till förändringar i vädermönster, vilket gör att vissa områden kommer att uppleva översvämningar och andra områden att uppleva torka NASA. Resultatet är att livsmedelsproduktionen kommer att bli mindre tillförlitlig, och det kan bli stora missväxter. Skördemisslyckanden och oförutsägbara livsmedelsförsörjningar kommer att driva upp priserna på mat, vilket leder till humanitära kriser, och möjligen till och med orsaka svält i några av de mest drabbade områdena. Förutom förändringar i livsmedelsproduktionen kommer den globala uppvärmningen också att leda till ökade extrema väderhändelser inklusive stora stormar som orkaner och skogsbränder Union of Concerned Scientists. Dessa extrema vädermönster kan förstöra hela samhällen, vilket leder till humanitära kriser.


Det initiala extrema vädret kan orsaka dödsfall, medan de långsiktiga effekterna inkluderar befolkningsförflyttning och flyktingkriser. På grund av vad det kan betyda för fördrivning och flyktingkriser, kan den globala uppvärmningen orsaka krig i framtiden. Stigande temperaturer gör att ispaket smälter i de arktiska och andra glaciärområdena. Issmältningen är den främsta orsaken till höjningar av havsnivån. Vissa isförpackningar kommer att smälta direkt i havet, vilket också förändrar salthalten i havsvattnet, vilket påverkar allt undervattensliv. När inlandsglaciärer smälter fyller det extra vattnet floder, vilket kan leda till katastrofala översvämningar. Stigande havsnivåer kan översvämma kustområden och få hela öar att försvinna.


Översvämningar på grund av den globala uppvärmningen kan fördriva otaliga människor runt om i världen och skapa humanitära kriser. Som MacMillan också påpekar ökar översvämningar också spridningshastigheten för smittsamma sjukdomar. Därför kan den globala uppvärmningen indirekt leda till sjukdomsspridning. Det är också viktigt att ta itu med effekterna av den globala uppvärmningen på icke-mänskliga befolkningar på planeten jorden. Den globala uppvärmningen har potential att utplåna hela arter. Hela ekosystem kommer att förändras på grund av den globala uppvärmningen, vilket gör att vissa djur och växter flyttar till nya territorier, förändrar näringskedjorna och också förändrar relationerna mellan människor och natur.


En annan viktig effekt av den globala uppvärmningen är relaterad till nationell säkerhet. Som Union of Concerned Scientists påpekar kan den globala uppvärmningen direkt påverka amerikanska militärbaser, särskilt de som ligger i kustområden. Förutom påverkan på militärbaser som riskerar att bli översvämmade, kan den globala uppvärmningen också skapa nationella säkerhetsproblem som att avleda militära resurser för att hjälpa offren för klimatförändringarna. Om USA upplever vattenbrist eller missväxt på grund av global uppvärmning, skulle det också bli mer sårbart och beroende av andra nationer, skapa nationella säkerhetskriser eller alternativt få en krigförande president att invadera ett annat land för sina resurser.


Hur man förhindrar global uppvärmning och minimerar skador. Att vidta åtgärder mot den globala uppvärmningen kräver nu en samordnad koalition mellan den privata och offentliga sektorn runt om i världen. På samma sätt måste den privata sektorn bli mer miljömässigt ansvarsfull och kräver nya lagar mot föroreningar om det behövs. Tyvärr kan det vara en utmaning att få flera intressenter att arbeta tillsammans, även inom samma land. Att skapa internationella koalitioner mellan regeringar och organisationer inom den privata sektorn har hittills varit ineffektivt, men det finns fortfarande utrymme för hopp. Som Union of Concerned Scientists hävdar, är att minska utsläppen av växthusgaser den första och viktigaste affären och kommer att kräva att politikerna vidtar åtgärder.


Anledningen till att politiker ofta är ovilliga att vidta åtgärder är rädsla för att det skulle påverka ekonomin negativt. Trots allt har många företag ännu inte utvecklat alternativa metoder, processer eller teknologier som kan ersätta de som orsakade den globala uppvärmningen. Öppna dokument. Uppsatsprov Kontrollera skrivkvalitet. Introduktion: Vad är global uppvärmning? Jorden upplever fyra olika årstider och klimatförändringar regelbundet var tredje månad: vår, sommar, höst och vinter. Anledningen till detta märkliga faktum beror på en huvudorsak: Global uppvärmning. Alla vi människor har den moraliska plikten att hjälpa till att lindra den globala uppvärmningen. Orsakerna till den globala uppvärmningen Den globala uppvärmningen sker snabbt på grund av många aktiviteter som utförs naturligt eller av människan.


Naturliga orsaker Global uppvärmning skedde faktiskt naturligt genom jordens aktivitet eller platser på jorden. Produktionen av metangas från arktisk tundra och våtmarker är en orsak till den globala uppvärmningen.. Människoskapade orsaker De aktiviteter som människor utförde har störst inverkan på världen. Människor drar fördel av naturen och överdriver saker. Deras verksamhet måste skäras ner. Föroreningar Föroreningar är ett av de största konstgjorda problemen som beror på olika aktiviteter. Att bränna fossila bränslen är en av dem.


Fossila bränslen är gjorda av organiskt material och när de förbränns frigörs växthusgaser som kallas CO2. Att bryta kol och olja är också ett av problemen. När de bryts av människor kan metan fly. Befolkning Befolkning är också ett annat allvarligt konstgjort problem med den globala uppvärmningen. Fler människor resulterade i mer mat, fler transportsätt. Därför kommer mer och mer metan att släppas ut över vårt samhälle. Alla är ansvariga för detta Så vad kan vi göra? Minska, återanvänd, återvinn använd återanvändbara produkter snarare än engångsartiklar. köpa saker med lite förpackningar för att minska avfallet.


Återvinn fler saker som papper, tidningar, burkar, plast och spara koldioxid. Använd mindre värme och luftkonditionering Vi kan hjälpa till med den globala uppvärmningen genom att använda mindre värmare och luftkonditionering. Stäng av dem när vi är borta eller inte använder den. Vi kan sänka vår uppvärmningskostnad genom att placera tätningslister eller tätning runt dörrar och fönster. Kör mindre som när du kör mindre frigörs det mindre koldioxid. Att gå, cykla kan vara ett bättre val och de kan spara bensin. Plantera fler träd och växter eftersom under dagar genomgår växter fotosyntes, där koldioxid absorberas och syre frigörs.


Detta kommer att hjälpa till att kontrollera mängden koldioxid i luften. Det börjar med små steg av varje individ. Flytta energianvändningen från petroleum eller andra fossila bränslen till vind- och solenergi. Istället för att slänga de gamla kläderna, skänk det till någon så att det återvinns. Sprid framför allt medvetenhet om global uppvärmning. Varje liten sak en person gör för att rädda jorden kommer att bidra med stora eller små mängder. Lova att ta hand om moder natur och tala om den globala uppvärmningen. En person som förnekar det eller inte är medveten om det är i de enklaste termer medskyldig. Har vi en annan planet att leva på? Tyvärr har vi blivit skänkta denna enda planet som bara kan upprätthålla liv men under åren har vi blundat för den svåra situation den befinner sig i.


Global uppvärmning är inte ett abstrakt begrepp utan ett globalt fenomen som inträffar så långsamt även i detta ögonblick. Till följd av växthusgaser som fångar solstrålningen i atmosfären, kan den globala uppvärmningen förändra hela jordens karta, förskjuta områden, översvämma många länder och förstöra flera livsformer. Extremt väder är en direkt följd av den globala uppvärmningen men det är inte en uttömmande konsekvens. Det finns praktiskt taget obegränsade effekter av global uppvärmning som alla är skadliga för livet på jorden. Havsnivån ökar med 0. Detta händer på grund av smältningen av polarisarna på grund av den globala uppvärmningen. Detta har ökat frekvensen av översvämningar i många låglandsområden och har orsakat skador på korallreven. Arktis är ett av de värst drabbade områdena som drabbats av den globala uppvärmningen.


Luftkvaliteten har påverkats negativt och havsvattnets surhetsgrad har också ökat och orsakat allvarliga skador på marina livsformer. Allvarliga naturkatastrofer orsakas av den globala uppvärmningen som har haft fruktansvärda effekter på liv och egendom. Så länge mänskligheten producerar växthusgaser kommer den globala uppvärmningen att fortsätta att accelerera. Konsekvenserna märks i mycket mindre skala som kommer att öka för att bli drastiska inom en snar framtid. Makten att rädda dagen ligger i människors händer, behovet är att gripa dagen. Energiförbrukningen bör minskas på individuell basis. Bränsleeffektiva bilar och annan elektronik bör uppmuntras för att minska slöseriet med energikällor.


Detta kommer också att förbättra luftkvaliteten och minska koncentrationen av växthusgaser i atmosfären. Global uppvärmning är ett ont som bara kan besegras när man bekämpar det tillsammans. Det är bättre sent än aldrig. Om vi ​​alla tar steg idag har vi en mycket ljusare framtid i morgon. Global uppvärmning är förbannelsen av vår existens och olika strategier har kommit upp över hela världen för att bekämpa den men det räcker inte. Den faktiska skillnaden görs när vi arbetar på individuell nivå för att bekämpa den. Att förstå dess betydelse nu är avgörande innan det blir ett oåterkalleligt misstag. Att utrota den globala uppvärmningen är av yttersta vikt och var och en av oss är lika ansvarig för den som nästa. Hör alltid om global uppvärmning överallt, men vet vi vad det egentligen är?


Det onda av den värsta formen, global uppvärmning är ett fenomen som kan påverka livet mer dödligt. Planeten blir gradvis varmare och hotar existensen av livsformer på den. Trots att den obevekligt studeras och forskas på, förblir den globala uppvärmningen för majoriteten av befolkningen ett abstrakt vetenskapsbegrepp. Det är detta koncept som under årens lopp har kulminerat i att göra den globala uppvärmningen till en skarp verklighet och inte ett koncept som täcks av böcker. Den globala uppvärmningen orsakas inte av en enda anledning som kan bromsas. Förbränning av bränslen för matlagning, i fordon och för andra konventionella användningar produceras en stor mängd växthusgaser som koldioxid, metan bland många andra, vilket påskyndar den globala uppvärmningen.


En skenande avskogning resulterar också i global uppvärmning eftersom mindre grönt täcke resulterar i en ökad närvaro av koldioxid i atmosfären som är en växthusgas. Att hitta en lösning på den globala uppvärmningen är av omedelbar vikt. Global uppvärmning är ett fenomen som måste bekämpas enat. Att plantera fler träd kan vara det första steget som kan tas för att avvärja de allvarliga konsekvenserna av den globala uppvärmningen. Att öka det gröna locket kommer att leda till att kolets kretslopp regleras. Det bör ske en övergång från att använda icke-förnybar energi till förnybar energi som vind- eller solenergi som orsakar mindre föroreningar och därmed hindrar accelerationen av den globala uppvärmningen.


Att minska energibehovet på individnivå och att inte slösa energi i någon form är det viktigaste steget att ta mot den globala uppvärmningen. Varningsklockorna ringer för att väcka oss från den djupa sömn av självbelåtenhet vi har glidit in i. Människor kan kämpa mot naturen och det är hög tid att vi erkänner det.

No comments:

Post a Comment