Wednesday, January 12, 2022

Exempel på en uppsats

Exempel på en uppsats



Fråga Diskutera varför inlämningsuppsatser är vanliga bedömningsuppgifter i högskolestudier, och utvärdera effektiviteten av uppgifter som en väg för lärande. Den här uppsatsen undersöker anledningarna till varför uppdragsuppsatser är fördelaktiga för elevernas lärande och tar hänsyn till några av exempel på en uppsats med denna bedömningsmetod. position författaren kommer att inta. Handlingen är i fokus för berättelsen och avslöjas vanligtvis kronologiskt, men det förekommer ibland flash-forwards och flashbacks. Det här är bara några av sätten du kan revidera din uppsats på, men det som är viktigt är att du har en tydlig uppfattning om dina idéer och varför du har de idéer du gör. I det etiska perspektivet finns det ingen separation av den afroamerikanska kulturen från andra svarta kulturer, exempel på en uppsats. Varje stycke tar upp en enda central punkt, introducerad av en ämnesmening och varje punkt är direkt relaterad till avhandlingens uttalande.





Berättande essäer



Publicerad den 9 februari av Shane Bryson. Reviderad den 6 december av Shona McCombes. Det här exemplet vägleder dig exempel på en uppsats strukturen i en uppsats. Den visar hur man bygger en effektiv introduktionexempel på en uppsats, fokuserade stycken tydliga övergångar mellan idéer och en stark slutsats. Varje stycke tar upp en enda central punkt, introducerad av en ämnesmening och varje punkt är direkt relaterad till avhandlingens uttalande. Exempel på en välstrukturerad uppsats An Appeal to the Senses: Utvecklingen av punktskriftssystemet i 1800-talets Frankrike Uppfinningen av punktskrift var en stor vändpunkt i handikappets historia. Skrivsystemet med upphöjda prickar som används av synskadade utvecklades av Louis Braille i 1800-talets Frankrike.


I ett samhälle som inte värderade funktionshindrade i allmänhet, exempel på en uppsats, blindhet var särskilt stigmatiserat och bristande tillgång till läsning och skrivning var ett betydande hinder för socialt deltagande. Idén med taktil läsning var inte helt ny, exempel på en uppsats, men befintliga metoder baserade på seende system var svåra att lära sig och använda. Det gav inte bara praktiska fördelar, utan bidrog också till att förändra blindhetens kulturella status. Denna uppsats börjar med att diskutera blinda människors situation i 1800-talets Europa.


Den beskriver sedan uppfinningen av punktskrift och den gradvisa processen för dess acceptans inom blindundervisning. Brist på tillgång till läsning och skrivning satte blinda människor i ett allvarligt underläge i 1800-talets samhälle. Text var en av de primära metoderna genom vilka människor engagerade sig i kultur, kommunicerade med andra och fick tillgång till information; utan ett välutvecklat lässystem som inte förlitade sig på synen uteslöts blinda från socialt deltagande Weygand, medan funktionshindrade i allmänhet led av diskriminering, sågs blindhet allmänt som det värsta handikappet, och det var allmänt ansett att blinda var oförmögna att utöva ett yrke eller förbättra sig genom kultur Weygand, Detta visar vikten av att läsa och skriva för social status vid den tiden: utan tillgång till text ansågs det omöjligt att fullt ut delta i samhället.


Blinda var utestängda från den seende världen, men var också helt beroende av seende för information och utbildning. I Frankrike ledde debatter om hur man handskas med funktionshinder till att olika strategier antogs över tid. Medan personer med tillfälliga svårigheter kunde få tillgång till allmän välfärd, var det vanligaste svaret på personer med långvariga funktionshinder, såsom hörsel- eller synnedsättning, exempel på en uppsats, var att gruppera dem i institutioner Tombs, exempel på en uppsats, Till en början skapades ett gemensamt institut för blinda och döva, och även om samarbetet motiverades mer av ekonomiska överväganden än av de boendes välbefinnande, exempel på en uppsats, institutet syftade till att hjälpa människor att utveckla kunskaper värdefulla för samhället Weygand, exempel på en uppsats, Så småningom separerades blinda institutioner exempel på en uppsats dövinstitutioner, och fokus flyttades mot utbildning av blinda, vilket var fallet för Royal Institute for Blind Youth, som Louis Braille deltog i Jimenez et al. en miljö där fördelarna med en särskilt blind utbildning skulle kunna erkännas mer allmänt.


Flera olika system för taktil läsning kan ses som föregångare till metoden Louis Braille utvecklade, men dessa system utvecklades alla utifrån det seende systemet, exempel på en uppsats. Att läsa på det här sättet visade sig vara en ganska mödosam uppgift, eftersom bokstäverna var svåra att särskilja genom beröring. Den präglade bokstavsmetoden baserades på lässystemet för seende personer, med minimal anpassning för de med synnedsättning. Som ett resultat fick denna metod inte någon betydande framgång bland blinda elever. Hans avsikt var att utvecklas exempel på en uppsats system som skulle tillåta militären att kommunicera på natten utan behov av ljus Herron, Koden utvecklad av Barbier var fonetisk Jimenez et al.


Barbier upptäckte att varianter av upphöjda prickar inom en kvadrat var den enklaste metoden att läsa genom att beröra Jimenez et al. Detta system visade sig vara effektivt för överföring av korta meddelanden mellan militär personal, men symbolerna var för stora för fingertoppen, mycket exempel på en uppsats hastigheten med vilken ett meddelande kunde läsas Herron, Av denna anledning var det olämpligt för dagligt bruk och var inte exempel på en uppsats adopterad i det blinda samhället. Jämfört med de 26 bokstäverna i det latinska alfabetet var detta en absurt hög siffra. Punktskrift behöll den upphöjda prickformen, exempel på en uppsats, men utvecklade ett mer hanterbart system som skulle återspegla det seende alfabetet.


Medan punktskriftssystemet blev omedelbart populärt bland de blinda studenterna vid institutet i Paris, var det tvunget att vinna acceptans bland de seende innan det antogs i hela Frankrike. Detta stöd var nödvändigt eftersom seende lärare och ledare hade yttersta kontroll över spridningen av punktskriftsresurser. Detta motstånd var symptomatisk för den rådande attityden att den blinda befolkningen måste anpassa sig till den seende världen snarare än att utveckla sina egna verktyg och metoder. Även om blinda förblev marginaliserade under artonhundratalet, gav punktskriftssystemet dem växande möjligheter till socialt deltagande. Skriftliga verk, som böcker och poesi, hade tidigare varit otillgängliga för den blinda befolkningen utan hjälp av en läsare, vilket begränsat deras autonomi.


När böcker började distribueras i punktskrift minskades denna barriär, vilket gjorde det möjligt för personer med synförlust att få tillgång till information autonomt, exempel på en uppsats. Punktskriftssystemet hade också viktiga kulturella effekter utanför den skrivna kulturens sfär. Dess uppfinning ledde senare till utvecklingen av ett notsystem för blinda, även om Louis Braille inte utvecklade detta system själv Jimenez, et al. Denna utveckling bidrog till att avlägsna ett kulturellt hinder som hade introducerats genom populariseringen av skrivna noter i början av s. Medan musik tidigare varit en arena där blinda kunde delta på lika villkor, innebar övergången från minnesbaserad framförande till notationsbaserad framförande att blinda musiker inte längre kunde konkurrera med seende musiker. Kersten. musikaliskt notsystem blev nödvändigt för professionell jämlikhet mellan blinda och seende musiker Kersten, punktskrift banade väg för dramatiska kulturella förändringar i hur blinda behandlades och de möjligheter som fanns för dem.


I denna mening bidrog punktskrift till bredare sociala förändringar i blindhetsstatus. Nya tillgänglighetsverktyg ger praktiska fördelar för dem som behöver dem, men de kan också förändra perspektiv och attityder hos dem som inte gör det. Bullock, J. Historien om Louis Braille. Archives of Ophthalmology11 Herron, M. Blind visionär. Jiménez, exempel på en uppsats, J. Biografi om Louis Braille and Invention exempel på en uppsats punktskriftsalfabetet. Undersökning av oftalmologi54 1exempel på en uppsats, — Kersten, F. Historia och utveckling av blindskriftsmusikmetodik.


The Bulletin of Historical Research in Music Education18 2. Weygand, Z. De blinda i det franska samhället från medeltiden till Louis Brailles århundrade. Stanford: Stanford University Press. En uppsats är en fokuserad del av exempel på en uppsats som förklarar, argumenterar, beskriver eller exempel på en uppsats. På gymnasiet kan du behöva skriva många olika typer av uppsatser för att utveckla din skrivförmåga. Akademiska uppsatser på högskolenivå är vanligtvis argumenterande: du utvecklar en tydlig avhandling om ditt ämne och argumenterar för din position med hjälp av bevis, analys och tolkning.


Strukturen för en uppsats är uppdelad i en introduktion som presenterar ditt ämne och din avhandlingsförklaring en kropp som innehåller din djupgående analys och argument, exempel på en uppsats, och en slutsats som avslutar dina idéer. Kroppens struktur är flexibel, men du bör alltid ägna lite tid åt att tänka på hur du kan organisera din uppsats för att på bästa sätt tjäna dina idéer. Din uppsatsintroduktion bör innehålla tre huvudsakliga saker, i denna ordning:. Längden på varje del beror på längden och komplexiteten på din uppsats. Ett examensarbete är en mening som sammanfattar det centrala i din uppsats eller uppsats. Allt annat du skriver bör relatera till denna nyckelidé.


En ämnesmening är en mening som uttrycker huvudpoängen i ett stycke. Allt annat i stycket bör relatera till ämnessatsen. På högskolenivå måste du korrekt citera dina källor i alla uppsatser och andra akademiska texter förutom tentor exempel på en uppsats övningar i klassen. Lägg till ett citat när du citerar parafraserexempel på en uppsats, eller sammanfatta information eller idéer från en källa. Du bör också ange fullständig källinformation i en bibliografi eller referenslista i slutet av din text. Det exakta formatet på dina citat beror på vilken citeringsstil du instrueras att använda.


De vanligaste stilarna är APAMLA och Chicago. Shane avslutade sin magisterexamen i engelsk litteratur i och har arbetat som skrivhandledare och redaktör sedan han började korrekturläsa och redigera uppsatser med Scribbr på försommaren. Låt en språkexpert förbättra ditt skrivande. Kontrollera ditt papper för plagiat om 10 minuter. Gör kontrollen. Generera dina APA-citat gratis! APA Citation Generator. Håll muspekaren över de markerade delarna medan du läser för att lära dig vad de gör och varför de fungerar. Referenser Bullock, J. Mellor, C. Louis Braille: En touch av genialitet. Boston: National Braille Press. Tombs, R. Frankrike: London: Pearson Education Ltd. Vad är en uppsats? Vad är strukturen för en uppsats? Vad ingår i en uppsatsintroduktion?


Relevant bakgrundsinformation som läsaren behöver känna till. Ett examensarbete som presenterar din huvudsakliga poäng eller argument. Vad är ett examensarbete? Vad är en ämnessats?





w e b dubois uppsats



Uppsatsskrivande och tertiärstudenten. Melbourne: Diamond Press. Zapper, Y. Att lära sig att skriva uppsats. Falska Eds. Calcutta: Academic Scholar Press. De flesta elever uppskattar verkligen att se en färdig produkt. Inledningsstycket Det finns information inom citattecken. Kroppsstycke 1 Det finns uppgifter inom citattecken. Kropp stycke 2 Det finns uppgifter inom citattecken. Kroppsstycke 3 Det finns uppgifter inom citattecken. Slutstycket Det finns information inom citattecken. Referenslistan Alla referenser är i slumpmässig ordning.


Akademiska färdigheter Självstudiekurser. Nyckelord: akademisk uppsats, uppsatsfråga, stycke, inledning, brödtext, avslutning, referenslista. Fråga Diskutera varför inlämningsuppsatser är vanliga bedömningsuppgifter i högskolestudier, och utvärdera effektiviteten av uppgifter som en väg för lärande. Uppsatsuppsatser är utvecklade från uppsatta frågor som ger eleverna en tid att undersöka ett ämne och producera deras svar med hänvisningar till deras informationskällor. Även om det finns vissa nackdelar med att använda inlämningsuppsatser som ett bedömningsverktyg, finns det goda pedagogiska syften som stöder denna praxis. Denna uppsats undersöker skälen till varför uppdragsuppsatser är fördelaktiga för elevernas lärande och överväger några av problemen med denna bedömningsmetod.


Uppsatsuppsatser är satta för att hjälpa studenter att utveckla behärskning av sitt studieämne. För det första förbättrar uppdragsuppgifter förståelsen av ämnet. För det andra, forskning Jinx, ; Zapper, visar tydligt att elever lär sig skrivkonventionerna för ett ämnesområde medan de forskar, läser och skriver i sin disciplin. Således lär sig eleverna ämne och hur man skriver inom det disciplinområdet genom att forska och skriva uppdragsuppsatser. Som ett bedömningsverktyg har uppdragsuppsatser vissa nackdelar för föreläsare och studenter. En konsekvens av dessa problem är att återkoppling till eleverna ofta försenas, och detta är mycket mindre användbart för eleverna än snabb återkoppling.


Det är delvis på grund av dessa nackdelar med tid och kostnader som andra bedömningar som flervalsprov och kortsvarsfrågor har en bestående plats i den tertiära lärmiljön. Sammanfattningsvis verkar det som om uppdragsuppsatser fortsätter att ha en framträdande roll inom högre utbildning som ett bedömningsverktyg. En slutsats är inte tänkt att vara långrandig, men en kort sammanfattning kan hjälpa läsaren att få en bättre förståelse för vad du har diskuterat i din uppsats. Det sista du behöver göra innan du skriver en slutsats är att ge ett litet efterord.


Efterord kan användas för att beskriva alla relevanta anteckningar eller relevanta avsnitt av din uppsats. Den bör dock inte vara längre än ett par stycken. Det sista du behöver göra innan du skriver din slutsats är att revidera den utifrån ditt argument. Det finns många sätt som du kan revidera din uppsats på, men om du är orolig för att du inte förmedlar de starka sidorna du hade tidigare i uppsatsen kanske du vill skriva en revisionsanteckning. Enligt min erfarenhet är detta ett av de vanligaste problemen som amatörförfattare hittar. Här är några frågor jag ställer nya skribenter så att de kan se om de tycker om deras innehåll: Om jag skulle betala dig för att skriva det här inlägget, hur länge skulle jag läsa det?


Är det värt att läsa? Kan jag läsa den på en gång? Varför du skulle välja oss Jag hade få kandidater som skickade några uppsatser till mig i början av detta år som jag lyckades ändra till en verklig arbetsordning. Läs mer. Klicka här för att gå med i vår e-postlista för att få fler rabatter och bra erbjudanden. Vår tjänst Din slutsats är det sista argumentet för din uppsats för att övertyga läsaren om de tankar som du har diskuterat i din uppsats. NYTTIG LÄNK Hem Om Tjänster Kontakta oss. För uppmärksammade introduktioner krävs en förståelse för uppsatsintroduktionsstruktur och hur man skriver en uppsatsintroduktion. Våra uppsatsintroduktionsexempel som visar delarna av en uppsatsintroduktion hjälper dig att skapa det första stycket du behöver för att starta din skrivresa på rätt fot.


Om du vill ha mer personlig uppmärksamhet på din uppsats, överväg att skicka den för uppsatsredigering av Scribendi. Vi kan hjälpa dig att se till att din uppsats börjar starkt. Scribendis interna redaktörer arbetar med skribenter från hela världen för att fullända sitt skrivande. De vet att inget skriv är komplett utan en professionell redigering, och de älskar att se ett bra skrift förvandlas till ett fantastiskt. Scribendis interna redaktörer är oöverträffade när det gäller både erfarenhet och utbildning, de har tillsammans redigerat miljontals ord och erhållit många grader. De älskar att konsumera koffeinhaltiga drycker, läsa böcker i olika genrer och koppla av i tysta, svagt upplysta utrymmen. Engelska är inte mitt modersmål. Jag behöver engelsk redigering och korrekturläsning så att jag låter som en modersmålstalare.


Jag behöver få min tidskriftsartikel, avhandling eller terminsuppsats redigerad och korrekturläst, eller så behöver jag hjälp med en antagningsuppsats eller ett förslag. Jag har en roman, manuskript, pjäs eller e-bok. Jag behöver redigering, kopieringsredigering, korrekturläsning, kritik av mitt arbete eller ett frågepaket. Jag behöver redigering och korrekturläsning av mina vitböcker, rapporter, manualer, pressmeddelanden, marknadsföringsmaterial och andra affärsdokument. Jag behöver få min uppsats, projekt, inlämning eller terminsuppsats redigerad och korrekturläst. Jag vill låta professionell och bli anställd. Jag har ett CV, brev, e-post eller personligt dokument som jag måste ha redigerat och korrekturläst. Växla navigering. Akademiker Författare ESL Students Business Personal. Academy Hem Podcaster Artiklar Infographics Videor.


Infographics Videor Podcasts Artiklar. Exempel på uppsatsintroduktion. Komma igång. Om författaren Scribendis interna redaktörer arbetar med författare från hela världen för att fullända sitt skrivande. Har du läst? relaterade inlägg. Uppsatsskrivning: trafiksignaler för läsaren Du skriver en uppsats och vill ha ett bra betyg, eller åtminstone göra dig förstådd. Hur kan du göra detta enklare för din läsare? Hur man skriver ett bra avhandlingsuttalande Filmfantaster och bokmaskar kan skilja en bästsäljare från en dud inom de första ögonblicken. Detsamma gäller för alla avhandlingar du skriver. Hur man skriver en övertygande uppsats Har du fått i uppdrag att skriva en övertygande uppsats och vet inte var du ska börja?

No comments:

Post a Comment