Tuesday, December 28, 2021

Uppsats om buller

Uppsats om buller



Bullret genereras också av maskiner som är engagerade i byggnadsarbeten såsom kranar, bulldozers, entreprenadutrustning etc. Hög bullernivå bör förbjudas i områden som arbetsplatser, utbildningsinstitutioner, uppsats om buller, bostadsområden, sjukhus m.m. På en vanlig flygplats, uppsats om buller plan som landar eller lämnar startbanan skapar ett ljud som överstiger intensiteter på dB. Bullerföroreningar stör också miljön eftersom det skrämmer bort djur och fåglar från ett visst område, vilket stör den ekologiska balansen. Abhishek Singh Jag är en författare utan någon speciell genre att välja på.





Starta din WordPress-blogg



Bullerföroreningar eller ljudföroreningar hänvisar till förekomsten av överdrivet och störande buller från maskiner, transportsystem, flygplan, tåg etc i miljön som är mycket skadligt för den fysiska och mentala hälsan hos de levande varelserna på jorden. Bullerföroreningar: Orsaker till bullerföroreningar Effekter av bullerföroreningar Sjukdomar orsakade av bullerföroreningar Hur man kontrollerar bullerföroreningar. Bullerföroreningar har blivit ett av de stora problemen i Indien som påverkar människors liv på många sätt. Vi borde alla känna till orsakerna, effekterna och viktigast av allt de förebyggande åtgärderna för bullerföroreningarna för att förhindra effekterna av det.


Skolstudenter får i allmänhet det här ämnet att skriva något enligt sin egen uppfattning under tävlingarna som essäskrivning, etc. Vi har nedan tillhandahållit en lättskriven uppsats om buller under olika ordgränser för studenter. Du kan välja vilken bulleruppsats som helst efter dina behov och krav. Bullerföroreningar betraktas som den miljöförorening som orsakas i miljön av för hög bullernivå från många källor. Bullerföroreningar är också känd som bullerstörningen.


Överdrivet buller är skadligt för hälsan och orsakar obalans i människors eller djurs liv. Det har varit ett massivt miljöproblem i Indien som behöver en ordentlig uppmärksamhet för att lösas men det är mindre farligt än vatten-, luft- och markföroreningar. Utomhus uppsats om buller orsakas i hög grad av källor som maskiner, transportsystem, dålig stadsplanering konstruktion av sida vid sida industri- och bostadsbyggnader etc. Bullerkällor inomhus är hushållsmaskiner, byggnadsaktiviteter, hög musik etc. Den vanligaste funktionsnedsättningen som orsakas av uppsats om buller förorening är den permanenta hörselnedsättningen på grund av trumhinnan. Normal ljudnivå är nödvändig för att upprätthålla det dagliga livet, men oönskat ljud eller buller som inte tolereras av människor, djur eller växter orsakar bullerföroreningar i miljön.


Buller kallas vanligtvis som det oönskade ljud som skapas av många industriella eller icke-industriella källor som används i det dagliga livet i vår omgivning. Högnivåljud skapar obehagliga effekter och obehag för hälsan, särskilt för öronen. Oönskat ljud stör i allmänhet de dagliga rutinaktiviteterna som nattsömn, samtal, hörförmåga, känsla av välbefinnande etc. Vattendjur påverkas också av buller som skapas av bullret från ubåtar och stora fartyg i havet, uppsats om buller. Skogsdjur har drabbats i stor utsträckning uppsats om buller till motorsågsverksamheten skapar extremt buller från träföretagen.


Vanliga källor till bullerföroreningarna är hushållsprylar, transportfordon, jetplan, helikoptrar, industrimaskiner etc. Enligt Världshälsoorganisationen måste industrier begränsa sin ljudproduktion med 75 dB. Buller är den förorening som orsakas av den höga och osäkra nivån av buller i miljön som orsakar många hälsorubbningar för människor, djur och växter. Vanliga problem som orsakas av buller är stressrelaterade sjukdomar, ångest, uppsats om buller, kommunikationsproblem, talstörningar, hörselnedsättning, förlorad produktivitet, sömnstörningar, trötthet, huvudvärk, irritabilitet, nervositet, svaghet, minska känsligheten för ljud som vårt öra tar emot för att bibehålla kroppsrytmen, etc. Det orsakar gradvis försämring av hörselförmågan under lång tid.


Kontinuerlig exponering för högljud orsakar permanent skada på trumhinnan. Hög ljudnivå orsakar enorma olägenheter, skador, fysiska trauman, blödningar runt hjärnan, uppsats om buller, stora bubblor i organ och till och med död för marina djur, speciellt valar och delfiner uppsats om buller de använder sin hörsel för att kommunicera, hitta mat, försvara och överleva i vatten. Konsekvenserna av bullerföroreningarna är farligare och mer oroande inom en snar framtid. Det finns många förebyggande åtgärder för bullerföroreningar, vissa är som att främja ljudisolerade rumskonstruktioner inom industrier, industrier och fabriker bör vara borta från bostadshus, reparation av motorcyklar med skadade avgasrör, förbud mot bullriga fordon, flygplatser, bussar, järnvägar stationer och andra transportterminaler uppsats om buller vara långt från bostadsområdena, förklara tystnadszoner nära utbildningsinstitutioner och sjukhus, tillåta mer vegetation tillsammans med vägar och bostadsområden för att minska bullerföroreningar genom att absorbera ljud.


Bullerföroreningarna orsakas av den höga nivån uppsats om buller oönskat ljud i omgivningen som orsakar smärta. Några av de huvudsakliga källorna till bullerföroreningarna är som buller som genereras av vägtrafiken, buller från flygplan, buller från järnvägar, buller som genereras av byggande av byggnader, motorvägar, stadsgator, övergångar, etc. industribuller, buller som skapas i hemmet på daglig basis på grund av elektriska hushållsapparater, VVS, generatorer, luftkonditioneringsapparater, pannor, fläktar, etc och buller från konsumentprodukter som hushållsutrustning, köksmaskiner, dammsugare, tvättmaskin, mixer, juicepress, uppsats om buller, tryckkokare, TV, mobil, torktumlare, kylare mm.


I vissa länder spelar högt befolkade länder som Indien, etc. dålig stadsplanering också en avgörande roll uppsats om buller bullerföroreningarna eftersom denna planering inkluderar byggandet av överbelastade hus med stora familjer på liten yta som orsakar kamp om parkering, kamp för grundläggande krav, etc leder till bullerföroreningar. Ny generation människor spelar musik i full volym och dansar för sena kvällar vilket orsakar massor av fysiska och psykiska störningar för grannarna. Hög ljudnivå påverkar långsamt hälsan och fungerar som långsamt gift. Det påverkar djurlivet enormt, uppsats om buller, växters och människors liv. Normalt är förmågan hos vårt öra att acceptera det enda säkra utbudet av ljud utan att skada örat.


Vårt öra tål dock inte den regelbundna exponeringen för höga ljudnivåer och får skador på trumhinnorna vilket resulterar i tillfällig eller permanent hörselnedsättning. Det orsakar också andra störningar som sömnstörningar, uppsats om buller, trötthet, svaghet, kardiovaskulära problem, stress, högt blodtryck, kommunikationsproblem, etc. Det finns olika typer av föroreningar i miljön, markföroreningar är en av dem och har blivit farligare för hälsan. Det har blivit så farligt att det kan jämföras med de andra farligaste problemen som cancer, etc där långsam död är säker. Bullerföroreningar är den farliga gåvan av modern livsstil och ökande nivå av industrialisering och urbanisering. Om regelbundna och effektiva åtgärder inte är det uppsats om buller att kontrollera kan det vara mycket allvarligt för kommande generationer.


Bullerföroreningar är den förorening som orsakas av bullret på grund av den ökade nivån av oönskat ljud i miljön. Det är en stor potentiell fara för hälsan och orsakar enorma kommunikationsproblem. Hög ljudnivå orsakar irritation i beteendet hos många människor, särskilt sjuka, gamla människor och gravida kvinnor. Oönskat ljud orsakar dövhetsproblem och andra kroniska störningar i örat som skador på trumhinnan, uppsats om buller smärta osv. Ibland gläder högljudsmusik lyssnarna men irriterar andra människor. Alla oönskade ljud i miljön är skadliga för hälsan. Några av de källor som i hög grad deltar i bullerföroreningarna är industrier, uppsats om buller, fabriker, transport, trafik, flygplansmotorer, uppsats om buller, tågljud, hushållsmaskiner, konstruktion m.m.


Ljudnivån på 60 db anses vara det normala ljudet, men ljudnivån på 80 db eller över blir fysiskt smärtsamt och skadligt för hälsan. Städer med högt bruskvantum är Delhi 80 dbKolkata 87 dbBombay 85 dbChennai 89 dbetc. Att begränsa mängden buller till en säker nivå har blivit mycket nödvändigt för livet på jorden eftersom oönskat buller också påverkar hälsan hos människor, växter och djur. Bullerföroreningar orsakas av buller när bullernivån blir högre än den normala nivån i omgivningen. För mycket buller i miljön är osäkert för boendeändamålet. Obehagligt ljud orsakar olika störningar i den naturliga balansen.


Högvolymljud är onaturligt och skapar svårigheter att undvika de genererade ljuden. I en sådan modern och teknologisk värld, där allt är möjligt genom de elektriska apparaterna hemma eller utanför hemmet, har risken för buller varit uppsats om buller i stor utsträckning, uppsats om buller. Att öka efterfrågan på urbanisering och industrialisering i Indien är uppsats om buller stor exponering av människor för oönskade ljud. Att förstå, planera och implementera strategier för att undvika bullerföroreningarna har varit nödvändigt för att stävja inom tid. Ljuden vi gör i vår vardag uppsats om buller hög musik, onödig användning av tv, telefon, trafik, hundskall och etc. bullerskapande källor har blivit en del av den urbana kulturen liksom de flesta störande saker som orsakar huvudvärk, sömnstörningar, stress, etc.


De saker som orsakar störningar i livets naturliga rytm kallas för farliga föroreningar. Följande är orsakerna eller källorna och effekterna av bullerföroreningarna:. Den allmänna medvetenheten bör ökas bland människor och alla regler bör följas på allvar av alla för att kontrollera den osäkra ljudnivån i miljön. Onödig användning av saker som genererar högt ljud bör minskas i hemmet eller utanför hemmet som klubbar, fester, barer, diskotek, etc. Buller är den förorening som orsakas av de olika bullerkällorna, oavsett om de är industriella eller icke-industriella, vilket påverkar människors, växters och djurs hälsa i många aspekter.


Regelbundet ökande nivå av buller håller livet för människor i nuvarande generation och kommande generationer i hög risk. Jag har nedan diskuterat källor, effekter, juridiska aspekter för att kontrollera bullerföroreningar och slutsatsen av bullerföroreningarna. Nivån av bullerföroreningar har ökat mycket i Indien av urbaniseringen, modern civilisation, industrialisering, etc. Spridningen av buller är uppsats om buller av industriella och icke-industriella källor. Industriella bullerkällor inkluderar användningen av uppsats om buller maskiner av högteknologi som arbetar med hög hastighet och hög ljudintensitet i de olika industrierna.


Icke-industriella bullerkällor inkluderar buller som skapas utanför branscherna såsom genom transporter, fordonstrafik och andra medel av människor. Icke-industriell bullerkälla kan vara naturlig eller konstgjord. Några av de industriella och icke-industriella källorna till bullerföroreningar nämns nedan:. Bullerföroreningar påverkar i hög grad människors, djurs och fastigheters hälsa. Några av nämns nedan:, uppsats om buller. Den ökade bullernivån har skapat ett akut behov av allmän medvetenhet om bullerföroreningarnas källor, effekter och förebyggande åtgärder.


Hög bullernivå bör förbjudas i områden som arbetsplatser, utbildningsinstitutioner, bostadsområden, sjukhus etc. Små barn och elever bör motiveras att inte engagera sig i högljudsproducerande handlingar som användning av högljudgenererande utrustning och instrument vid tillfällen. Användningen av högnivåljudgenererande smällare bör minskas under tillfällen som festivaler, fester, bröllop, etc. Ämnen relaterade till buller bör läggas till i läroböcker och aktiviteter kan organiseras i skolorna som föreläsningar, diskussioner etc så att nya generationer kan bli mer medvetna och ansvarsfulla medborgare.


Föroreningsuppsats: Luftföroreningar Vattenföroreningar Markföroreningar Bullerföroreningar Termisk förorening. Föroreningsslogans : Luftföroreningsslogans Vattenföroreningsslogans Markföroreningsslogans Bullerföroreningsslogans. Bullerföroreningar: Orsaker till bullerföroreningar Effekter av bullerföroreningar Sjukdomar orsakade av bullerföroreningar Hur man kontrollerar bullerföroreningar. Paragraf om bullerföroreningar. Mer om plastföroreningar: Uppsats om plastpåsar Uppsats om plastföroreningar Varför plastpåsar bör förbjudas Uppsats Plastföroreningar: orsaker, effekter och lösningar varför plastpåsar är skadliga för hälsan.


En entreprenörsdirektör, White Planet Technologies Pvt. Mästar in Uppsats om buller Applikation och företagsekonomi. En passionerad skribent, skrivit innehåll i många år och regelbundet skrivit för Indien för att fira. com och andra populära webbportaler. Tror alltid på hårt arbete, där jag är idag uppsats om buller bara på grund av hårt arbete och passion för mitt arbete. Jag tycker om att vara upptagen hela tiden och respekterar en person som är disciplinerad och har respekt för andra. Hitta alla. Vänligen hjälp oss att förbättra, Kontakta oss. Uppsats om bullerföroreningar. Bullerföroreningar: Orsaker till bullerföroreningar Effekter av bullerföroreningar Sjukdomar orsakade av bullerföroreningar Hur man kontrollerar bullerföroreningar Lång och kort uppsats om bullerföroreningar på engelska Bullerföroreningar har blivit ett av de stora problemen i Indien som påverkar människors liv på många sätt.


Tidigare Save Earth Essay. Nästa uppsats om luftföroreningar. Om författaren. Archana An Entrepreneur Director, White Planet Technologies Pvt.





amy tan modersmålsuppsats



Fabriker och industrier: I stora städer finns det ett stort antal fabriker, bruk och industrier. Dessa industriområden producerar enormt miljöbuller för att störa livsmiljöerna i närliggande bostadsområden. Hushållsapparater: Även i hemmet använder människor ett stort antal hushållsapparater som kvarn, mixer, juicepress, etc. TV: TV orsakar också ljud och tv-tittande i långa timmar, lika skadligt för öronen som de är för ögonen. Bygg- och anläggningsplatser nära bostadsområden: Bygg- och anläggningsverksamheten innebär användning av ljudproducerande utrustning såsom cementblandare, vägvält, kran, etc.


Alla ovanstående aktiviteter producerar tillräckligt med buller för att störa hälsan och sinnet hos människor och andra levande kroppar. Vad är orsakerna till bullerföroreningar? Källor till bullerföroreningar Effekter av bullerföroreningar. Bullerföroreningar påverkar det mänskliga sinnet och kroppen negativt. De skadliga effekterna av buller är många. Det är den främsta orsaken till flera åkommor. Människolivskvaliteten blir störd. Barnens, de äldres eller de sjukas liv blir eländiga. Hörselnedsättning och dövhet: Buller över det tolerabla tröskelvärdet är den främsta orsaken till hörselnedsättning och dövhet.


Hjärtstörning: Buller ökar risken för hjärtstörningar inklusive kranskärlssjukdom eller ischemisk hjärtsjukdom IHD. Huvudvärk: Mänskligt sinne kan bara tolerera ljud i begränsad utsträckning. Överdrivet ljud orsakar huvudvärk. Stress, spänning och aggressivitet: Konstant exponering för irriterande ljud kan orsaka stress och spänningar. Människors beteende blir ofta aggressivt. Oregelbundet blodtryck: För god hälsa är det mycket viktigt att upprätthålla normalt tryck i artärerna både under hjärtslagen och mellan hjärtslagen.


Buller kan bidra till fluktuationer i blodtrycksnivåerna. Psykisk obalans och nervös svaghet: Psykisk ohälsa är bland de värsta negativa effekterna av bullerföroreningar. Människor kan ha svårt att klara av sitt vanliga rutinliv. Mänskligt sinne kan inte acceptera ljud över en viss nivå. För mycket ljud kan leda till mental obalans och nervös funktionsnedsättning. Svårighet att prata: På grund av överdrivet buller blir det mycket svårt att prata på vägar eller i gallerior. Vissa effektiva åtgärder bör vidtas för att lösa problemet. Följande åtgärder kan vidtas för att förhindra bullerföroreningar:.


För att förebygga och kontrollera buller är det nödvändigt att skapa allmänhetens medvetenhet. Bara lag är inte tillräckligt. Människor måste göras medvetna om de skadliga konsekvenserna av buller. Människor bör göras medvetna om att överdrivet ljud över vissa gränser kan orsaka dövhet. De bör veta att skador orsakade av ljudföroreningar ofta är irreversibla. Det bör finnas minsta möjliga användning av ljudproducerande instrument. Det bör finnas lämpliga regler för användning av högtalare och andra enheter som alstrar buller utöver det som ligger utanför människors toleransgränser.


Pollution Control Board och High Court har redan vidtagit effektiva åtgärder för att få ljudföroreningar under kontroll. Lämpliga åtgärder bör vidtas för att säkerställa att bullerrelaterade begränsningar inte överträds. Lagar mot föroreningar bör antas och upprätthållas. Förbud mot eldsmällare bör införas och elektriska horn bör ersättas med glödlampa horn. Vanliga problem som orsakas av buller är stressrelaterade sjukdomar, ångest, kommunikationsproblem, talstörningar, hörselnedsättning, minskad produktivitet, sömnstörningar, trötthet, huvudvärk, irritabilitet, nervositet, svaghet, minskad känslighet för ljud som vårt öra tar emot för att behålla kroppen rytm osv.


Det orsakar gradvis försämring av hörselförmågan under lång tid. Kontinuerlig exponering för högljud orsakar permanent skada på trumhinnan. Hög ljudnivå orsakar enorma olägenheter, skador, fysiska trauman, blödningar runt hjärnan, stora bubblor i organ och till och med dödsfall för marina djur, speciellt valar och delfiner när de använder sin hörsel för att kommunicera, hitta mat, försvara och överleva i vatten. Konsekvenserna av bullerföroreningarna är farligare och mer oroande inom en snar framtid. Det finns många förebyggande åtgärder för bullerföroreningar, vissa är som att främja ljudisolerade rumskonstruktioner inom industrier, industrier och fabriker bör vara borta från bostadshus, reparation av motorcyklar med skadade avgasrör, förbud mot bullriga fordon, flygplatser, bussar, järnvägar stationer och andra transportterminaler bör ligga långt från bostadsplatserna, deklarera tystnadszoner nära utbildningsinstitutioner och sjukhus, tillåta mer vegetation tillsammans med vägar och bostadsområden för att minska bullerföroreningarna genom att absorbera ljud.


Bullerföroreningar orsakas av den höga nivån av oönskat ljud i miljön som orsakar smärta. Några av de huvudsakliga källorna till bullerföroreningarna är som buller som genereras av vägtrafiken, buller från flygplan, buller från järnvägar, buller som genereras av byggande av byggnader, motorvägar, stadsgator, övergångar, etc , industribuller, buller som skapas i hemmet på dagligen på grund av elektriska hushållsapparater, VVS, generatorer, luftkonditioneringsapparater, pannor, fläktar, etc, och buller från konsumentprodukter som hushållsutrustning, köksmaskiner, dammsugare, tvättmaskin, mixer, juicepress, tryckkokare, TV, mobil, torktumlare, kylare etc.


I vissa länder spelar högt befolkade länder som Indien, etc. dålig stadsplanering också en avgörande roll för bullerföroreningarna eftersom denna planering inkluderar byggandet av överbelastade hus med stora familjer på litet utrymme vilket orsakar kamp om parkering, kamp för grundläggande krav, etc leder till buller. Ny generation människor spelar musik i full volym och dansar för sena kvällar vilket orsakar massor av fysiska och psykiska störningar för grannarna. Hög ljudnivå påverkar långsamt hälsan och fungerar som långsamt gift. Det påverkar enormt vilda djur, liv för växter och människor. Normalt är förmågan hos vårt öra att acceptera det enda säkra utbudet av ljud utan att skada örat. Vårt öra tål dock inte den regelbundna exponeringen för höga ljudnivåer och får skador på trumhinnorna vilket resulterar i tillfällig eller permanent hörselnedsättning.


Det orsakar också andra störningar som sömnstörningar, trötthet, svaghet, kardiovaskulära problem, stress, högt blodtryck, kommunikationsproblem, etc. Det finns olika typer av föroreningar i miljön, markföroreningar är en av dem och har blivit farligare för hälsan. Det har blivit så farligt att det kan jämföras med de andra farligaste problemen som cancer, etc där långsam död är säker. Bullerföroreningar är den farliga gåvan av modern livsstil och ökande nivå av industrialisering och urbanisering. Om regelbundna och effektiva åtgärder inte vidtas för att kontrollera, kan det vara mycket allvarligt för kommande generationer. Bullerföroreningar är den förorening som orsakas av bullret på grund av den ökade nivån av oönskat ljud i miljön.


Det är en stor potentiell fara för hälsan och orsakar enorma kommunikationsproblem. Hög ljudnivå orsakar irritation i beteendet hos många människor, särskilt sjuka, gamla människor och gravida kvinnor. Oönskat ljud orsakar dövhetsproblem och andra kroniska störningar i örat som skador på trumhinnan, öronvärk, etc. Ibland gläder högljudsmusik lyssnarna men irriterar andra människor. Alla oönskade ljud i miljön är skadliga för hälsan. Några av de källor som i hög grad deltar i bullerföroreningarna är industrier, fabriker, transporter, trafik, flygplansmotorer, tågljud, hushållsapparater, konstruktion, etc.


Ljudnivån på 60 db anses vara det normala ljudet, men ljudnivån på 80 db eller över blir fysiskt smärtsamt och skadligt för hälsan. Städer med högt bruskvantum är Delhi 80 db, Kolkata 87 db, Bombay 85 db, Chennai 89 db, etc. Att begränsa mängden buller till en säker nivå har blivit mycket nödvändigt för livet på jorden eftersom oönskat buller också påverkar hälsan hos människor, växter och djur. Bullerföroreningar orsakas av buller när bullernivån blir högre än den normala nivån i omgivningen. För mycket buller i miljön är osäkert för boendeändamålet. Obehagligt ljud orsakar olika störningar i den naturliga balansen. Högvolymljud är onaturligt och skapar svårigheter att undvika de genererade ljuden.


I en så modern och teknologisk värld, där allt är möjligt genom de elektriska apparaterna hemma eller utanför hemmet, har risken för buller ökat i hög grad. Att öka efterfrågan på urbanisering och industrialisering i Indien orsakar stor exponering av människor för de oönskade ljuden. Att förstå, planera och implementera strategier för att undvika bullerföroreningarna har varit nödvändigt för att stävja inom tid. Ljuden vi gör i vårt vardagliga liv som hög musik, onödig användning av tv, telefon, trafik, hundskall och etc bullerskapande källor har blivit en del av den urbana kulturen såväl som de flesta störande saker som orsakar huvudvärk, sömnstörningar, stress, etc.


De saker som orsakar störningar i livets naturliga rytm kallas för farliga föroreningar. Följande är orsakerna eller källorna och effekterna av bullerföroreningarna:. Den allmänna medvetenheten bör ökas bland människor och alla regler bör följas på allvar av alla för att kontrollera den osäkra ljudnivån i miljön. Onödig användning av saker som genererar högt ljud bör minskas i hemmet eller utanför hemmet som klubbar, fester, barer, diskotek, etc. Buller är den förorening som orsakas av de olika bullerkällorna, oavsett om de är industriella eller icke-industriella, vilket påverkar människors, växters och djurs hälsa i många aspekter. Regelbundet ökande nivå av buller håller livet för människor i nuvarande generation och kommande generationer i hög risk.


Jag har nedan diskuterat källor, effekter, juridiska aspekter för att kontrollera bullerföroreningar och slutsatsen av bullerföroreningarna. Nivån av bullerföroreningar har ökat mycket i Indien av urbaniseringen, modern civilisation, industrialisering, etc. Spridningen av buller orsakas av industriella och icke-industriella källor. Industriella bullerkällor inkluderar användningen av stora maskiner av högteknologi som arbetar med hög hastighet och hög nivå av bullerintensitet i de olika industrierna. Icke-industriella bullerkällor inkluderar buller som skapas utanför branscherna såsom genom transporter, fordonstrafik och andra medel av människor.


Icke-industriell bullerkälla kan vara naturlig eller konstgjord. Några av de industriella och icke-industriella källorna till bullerföroreningar nämns nedan:.

No comments:

Post a Comment